ΣΥΡΙΖΑίος συνδικαλιστής καταγγέλλει δυσμενή μετάθεση λόγω κριτικής στον Σπίρτζη

127
Συνδικαλιστής καταγγέλλει δυσμενή μετάθεση λόγω κριτικής στον Σπίρτζη

Τη δυσμενή μετάθεσή του καθώς και την παραπομπή σε πειθαρχικό καταγγέλλει ο Παναγιώτης Τερζόγλου, ο οποίος είναι συνδικαλιστής στον ΟΣΕ, ιδρυτικό μέλος και πρώην υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παναγιώτης Τερζόγλου χαρακτήρισε φιέστα σε ανάρτησή του σε blogs την πρόσφατη εκδήλωση για τα 150 χρόνια του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος με ομιλητή τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, με αποτέλεσμα όπως ο ίδιος καταγγέλλει, να δεχτεί την οργή από το κόμμα.

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Τερζόγλου με δηλώσεις το στο protothema.gr, κάνει λόγο για «τιμωρητική πράξη» εξαιτίας της κριτικής, που ασκεί στην ηγεσία του υπουργείου και στη διοίκηση του οργανισμού.

Το πλέον ενδιαφέρον στην υπόθεση αυτή είναι πως στο σημείωμα που κατέθεσαν οι δικηγόροι του ΟΣΕ στη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων του Παναγιώτης Τερζόγλου κατά της απόφασης μετάθεσής του αναφέρεται επί λέξει: «Εάν θέλαμε δήθεν να τον εκδικηθούμε για την ανάρτησή του σε blog την ίδια μέρα... θα είχαμε λάβει απόφαση να τον μετακινήσουμε σε άλλο τόπο απομακρυσμένο».

Στις 3 Απριλίου 2019 ο Παναγιώτης Τερζόγλου ανάρτησε κείμενο με τον σκωπτικό τίτλο, «Γιατί χαίρεται ο κόσμος...;Τι θα γιορτάσουμε στις 12 Απρίλη;», αναφορικά με την γιορτή για τη συμπλήρωση 150 χρόνων από το έτος ίδρυσης του σιδηροδρόμου.

Αμέσως μετά την ανάρτηση, την ίδια κιόλας μέρα, ο κ. Τερζόγλου μετατέθηκε από τη διεύθυνση οικονομικών υπηρεσιών του οργανισμού στη διεύθυνση συντήρησης γραμμής στον σταθμό Λαρίσης.

Όπως αναφέρει ο ίδιος στο η διοίκηση αποφάσισε να ξεμπερδεύει μαζί μου επειδή ρώτησα εάν η εκδήλωση θα είναι μόνο φιέστα και δηθενιά αφού οι εκδηλώσεις αυτές το μόνο νόημα που έχουν είναι να μιλάει ο κ. Σπίρτζης.

Με μετέθεσαν αρχικά στον σταθμό Λαρίσης σε κατώτερη θέση. Υπήρξε παρέμβαση από την πανελλήνια ομοσπονδία σιδηροδρομικών, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα ανασταλεί η μετάθεση και ύστερα με κάλεσαν σε απολογία με το ερώτημα μέχρι και την απόλυση μου. Μετά από μερικές μέρες με μετέθεσαν σε άλλο όροφο του κεντρικού κτιρίου».

Όπως σημειώνει στη συνέχεια:« το 2013 κάλεσα τον Αλέξη Τσίπρα να έρθει στο κεντρικό κτίριο του ΟΣΕ. Βάλτε πλάτη να μην ξεπουληθεί ο οργανισμός"', είπε τότε ο πρωθυπουργός ενώπιον όλων των εργαζομένων και να που φτάσαμε τώρα. Μετά τη μετάθεσή μου οι συνάδελφοί μου λένε, "τώρα θα έρθει η σειρά μας. Αν μετέθεσαν τον Τερζόγλου τι θα γίνει με εμάς αν μιλήσουμε";. Θέλουν να δώσουν το μήνυμα ότι όποιος μας κάνει κριτική θα έχει την ίδια τύχη με μένα».

Όπως αναφέρει το protothema.gr, στις 9 Απριλίου 2019 ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Θεοχάρης κάλεσε σε απολογία τον κ. Τερζόγλου καταλογίζοντας του ειρωνικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.