Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη για την ΕΡΤ

193
Μαξίμου: Κωμικό να «ανησυχεί» ο ΣΥΡΙΖΑ για κομματικοποίηση ΑΠΕ και ΕΡΤ

Οι προοπτικές της ΕΡΤ και η δυνατότητά της να μετεξελιχθεί σε μια πλουραλιστική και σύγχρονη δημόσια ραδιοτηλεόραση ήταν το αντικείμενο σύσκεψης, η οποία διεξήχθη το μεσημέρι υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι εκ του νόμου συναρμόδιοι υπουργοί που μετέχουν στη Γενική Συνέλευση της ΕΡΤ, Στέλιος Πέτσας, Χρήστος Σταϊκούρας και Λίνα Μενδώνη, ενώ παρών ήταν και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης λόγω των πολλών αθλητικών γεγονότων που μεταδίδει η ΕΡΤ.

Στο πρώτο μέρος της σύσκεψης παρών ήταν και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Γιάννης Δρόσος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέλυσε τις τηλεοπτικές και οικονομικές επιπτώσεις που έχει στο πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό της δημόσιας τηλεόρασης η μετάδοση αγώνων των τριών ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός τον ευχαρίστησε για την ενημέρωση και καθώς ο Γιάννης Δρόσος έχει υποβάλει την παραίτησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης του ζήτησε να παραμείνει στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, μέχρις ότου ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόθεση της νέας Κυβέρνησης είναι η ΕΡΤ να ανταποκριθεί στο ρόλο που αναμένουν οι πολίτες από εκείνην.