Συσπείρωση των δεξιών ψηφοφόρων προκαλεί η γραμμή Μητσοτάκη σε Μεταναστευτικό-ελληνοτουρκικά

293
Συσπείρωση των δεξιών ψηφοφόρων προκαλεί η γραμμή Μητσοτάκη σε Μεταναστευτικό και ελληνοτουρκικά

Θετικό αντίκτυπο στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας προκαλεί η γραμμή Μητσοτάκη στο Μεταναστευτικό και η στάση απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν την ικανοποίηση των κοινωνικών στρωμάτων και των ψηφοφόρων που παραδοσιακά ανήκουν στον πυρήνα της Δεξιάς και έχουν ιδιαίτερες ευαισθησίες στα εθνικά θέματα καθώς επίσης και σε εκείνα της ασφάλειας.

Αυτό αποτυπώνεται και στα υψηλά ποσοστά που δείχνει τη Νέα Δημοκρατία σταθερά πέριξ του 40% και άνω. Μέσα σ΄ αυτό το κλίμα της συνεχιζόμενης τουρκικής προκλητικότητας και ενώ η απέναντι πλευρά εξακολουθεί να εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό ως μοχλό πίεσης σε Ελλάδα και Ευρώπη, η κατασκευή φράχτη στον Έβρο τυγχάνει της αποδοχής της συντριπτικής πλειοψηφίας, όχι μόνο ψηφοφόρων από τη δεξαμενή της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτό συνιστά επιτυχία για τη στρατηγική του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος καταφέρνει σε μία κρίσιμη με ανοιχτά θέματα περίοδο να διεισδύει σε κοινά που ανήκουν σε άλλους πολιτικούς χώρους.

Ειδικότερα, τα ποσοστά υπέρ της κατασκευής του φράχτη στον Έβρο φθάνουν στο 83%, ενώ ταυτόχρονα η πλειοψηφία ζητά την αποφασιστική αποτροπή της τουρκικής προκλητικότητας με στρατιωτικής φύσεως απάντηση.