Τα άγχη του Αλέξη Τσίπρα και η εμμονή σε αποτυχημένες συνταγές

94

Πονοκέφαλο στον Αλέξη Τσίπρα και την ηγετική του ομάδα προκαλεί η σημερινή πραγματική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, με τις δημοσκοπήσεις να καταγράφουν χαμηλό βαρομετρικό σε όλες τις ηλιακές ομάδες.

Έχοντας διανύσει δύο περίπου χρόνια στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη χώρα να αντιμετωπίζει σοβαρές αναταράξεις λόγω της πανδημίας και την κοινή γνώμη να βρίσκεται στα όρια της, η Κουμουνδούρου αδυνατεί να δημιουργήσει ένα ελκυστικό πολιτικό προϊόν όχι μόνο για το παραδοσιακό ακροατήριο της Αριστεράς, αλλά και τους χιλιάδες σκεπτόμενους πολίτες που δεν βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε κομματικά στεγανά.

Τα ποιοτικά στοιχεία των μετρήσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλούν αναταραχή στο εσωτερικό του κόμματος, ενώ δημιουργούν έντονο αίσθημα ανασφάλειας για την εκλογική προοπτική και την επόμενη μέρα.

Την ίδια ώρα η, σε γενικές γραμμές, σοβαρή αντιμετώπιση της πανδημίας από τη σημερινή Κυβέρνηση περιόρισε το πεδίο άσκησης σοβαρής αντιπολίτευσης με επιχειρήματα, ενώ οι τελευταίες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με την επέκταση του εμβολιαστικού προγράμματος και το σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας άλλαξαν άρδην το σκηνικό αβεβαιότητας των τελευταίων εβδομάδων, στο οποίο είχε επενδύσει ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και μέσα από ανορθόδοξες για περίοδο υγειονομικής κρίσης πρακτικές, όπως την πολιτική στήριξη ανοιχτών συγκεντρώσεων χωρίς την εφαρμογή μέτρων προστασίας.

Στο εσωτερικό του κόμματος μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα στις διάφορες συνιστώσες, κάποιες από τις οποίες ετοιμάζονται σιωπηλά με φόντο πιθανές εξελίξεις σε περίπτωση μιας νέας εκλογικής συντριβής.

Αν και τα πράγματα εξελίσσονται δυσοίωνα για το σημερινό ΣΥΡΙΖΑ, εντούτοις ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί επίμονα λανθασμένες συνταγές που δεν βρίσκουν απήχηση στο σημερινό ακροατήριο, όπως ο πεζοδρομιακός ακτιβισμός, η επιτηδευμένη κοινωνική αναταραχή, ενώ πρόσφατα βγήκε από το χρονοντούλαπο της ιστορίας το αφήγημα του αντιδεξιού μετώπου.