Τα ανταλλάγματα που υποσχέθηκε ο Τσίπρας στον «πρόθυμο» Θεοχαρόπουλο

155
Τα ανταλλάγματα που υποσχέθηκε ο Τσίπρας στον «πρόθυμο» Θεοχαρόπουλο

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αναζητούσε από καιρό διαύλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα δυο φορές είχε επισκεφθεί το Μαξίμου όπου κατάφερε να συναντήσει μόνο κάποιους συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και τον γνωστό παράγοντα Αλέκο Φλαμπουράρη.

Εντελώς τυχαία, από τους διαδρόμους του Μαξίμου περνούσε και ο πρωθυπουργός ο οποίος ούτε καν χαιρέτησε τον Θεοχαρόπουλο.

Η στάση αυτή ενόχλησε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ αλλά οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα του εξήγησαν ότι είχε βάλει βέτο ο Φώτης Κουβέλης που είχε απαγορεύσει στον Αλέξη Τσίπρα να ανοίξει παρτίδες με τον Θεοχαρόπουλο.

Οι δίαυλοι επικοινωνίας αποκαταστάθηκαν το τελευταίο διάστημα για δύο λόγους.

Πρώτον: Ο Αλέξης Τσίπρας έψαχνε εναγωνίως βουλευτές για να συγκροτήσει τη νέα πλειοψηφία μετά την αποχώρηση Καμμένου.

Δεύτερον: Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατάλαβε ότι δεν πρόκειται να τοποθετηθεί επικεφαλής του Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ οπότε η πολιτική του καριέρα θα τελείωνε άδοξα αν δεν έβρισκε κόμμα για να είναι υποψήφιος.

Τη διαπραγμάτευση ανέλαβε και πάλι ο έμπειρος Αλέκος Φλαμπουράρης ενώ οι αντιρρήσεις που διατύπωνε ο Φώτης Κουβέλης φαίνεται ότι κάμφθηκαν μετά από παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.

Γι’ αυτό ο Θεοχαρόπουλος βρίσκεται ήδη με το ένα πόδι στον ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή έχει συμφωνήσει να δώσει θετική ψήφο στην Κυβέρνηση στην περίπτωση κατά την οποία η Νέα Δημοκρατία καταθέσει πρόταση μομφής.

Το αντάλλαγμα του Θεοχαρόπουλου για τις υπηρεσίες που προσφέρει στο Μαξίμου είναι μια θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να του δώσουν κανένα υφυπουργείο στον επικείμενο ανασχηματισμό.