Τα δύο ψέματα της Λοΐζου

123
Τα δύο ψέματα της Λοΐζου

H αποκάλυψη ότι η Μυρσίνη Λοΐζου έπαιρνε για 5,5 χρόνια τη σύνταξη της μητέρας της που είχε πεθάνει έφερε την παραίτηση την παραίτησή της από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλούν οι ψευδείς ισχυρισμοί στην επιστολή παραίτησης της Μυρσίνης Λοΐζου.

Ισχυρίζεται λοιπόν ψευδώς πως είχε δηλώσει το θάνατο της μητέρας της αλλά λόγω γραφειοκρατίας, το Ασφαλιστικό Ταμείο που χορηγούσε τη σύνταξη της μητέρας της δεν την διέκοψε επί… 5,5 χρόνια!

Το θέμα είναι αν έχει κάποιο αποδεικτικό γι' αυτό της τον ισχυρισμό, αναφέρει το protothema.gr.

Ακόμα, το ερώτημα είναι γιατί επί 5,5 χρόνια κάθε μήνα πήγαινε στο ΑΤΜ της τράπεζας και τραβούσε τα χρήματα που κατέθετε το ταμείο επειδή αγνοούσε το θάνατο της;

Δεν αναρωτήθηκε ποιος έβαζε αυτά τα λεφτά και με τέτοια τακτικότητα, στον κοινό λογαριασμό που διατηρούσε με τη μάνα της;

Αλλά ακόμα κι αν κατάλαβε εκ των υστέρων, όταν ανακοινώθηκε η απογραφή των συνταξιούχων, δεν μπορούσε να υποψιαστεί ότι θα αποκαλύπτονταν ότι η μάνα της είχε αποδημήσει από το 2007, ώστε να σπεύσει να επιστρέψει τα χρήματα στο ταμείο ώστε να ελαφρύνει τη θέση της;

Έτσι αναγκάστηκε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να ενημερώσει την οικεία ΔΟΥ ώστε να κινήσει τη διαδικασία της αναγκαστικής είσπραξης για το ποσό των 52.020 ευρώ που είχαν καταβληθεί αχρεωστήτως.

Και πάλι όμως όταν εκλήθη από τη ΔΟΥ Χολαργού να επιστρέψει το ποσό, αυτή έκανε πως δεν καταλαβαίνει και δεν επέστρεψε τα υπεξαιρεθέντα.

Η συνέχεια ήταν μοιραία για την Μυρσίνη Λοΐζου. Η υπόθεση αυτεπαγγέλτως οδηγήθηκε στα δικαστήρια.

Το 2013 η Μυρσίνη Λοΐζου δικάστηκε και καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό. Προφανώς δεν αποδέχθηκε την πρωτόδικη ποινή και γι΄ αυτό προσέφυγε στο Εφετείο όπου και εκεί καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Σε όλα αυτά τα χρόνια από την ημέρα που κόπηκε η σύνταξη το 2012 η Μυρσίνη Λοΐζου που σήμερα δηλώνει ότι πληρώνει την Εφορία, το καταλογισθέν ποσό των 52.000 ευρώ όχι μόνο δεν μειώνεται αλλά αυξάνεται συνεχώς έτσι ώστε σήμερα το χρέος της μαζί με τις προσαυξήσεις να έχει φθάσει στις 93.407 ευρώ.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών έκρινε πως η Μυρσίνη Λοΐζου τραβούσε τα λεφτά από τον τραπεζικό λογαριασμό «ενεργώντας κατ' επάγγελμα ήτοι έχοντας σκοπό τον πορισμό εισοδήματος από την επανειλημμένη τέλεσή τους».

Και δεν της αναγνώριζε κανένα ελαφρυντικό γιατί όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν έκανε καμιά ενέργεια είτε ρύθμισης του χρέους είτε επιστροφής μέρους των χρημάτων που είχε καρπωθεί παρανόμως.

Της επέβαλε την ποινή της φυλάκισης των δύο ετών με αναστολή και διέταξε εκ νέου την επιστροφή αυτών των χρημάτων. Έκτοτε πέρασαν άλλοι 13 μήνες μέχρι σήμερα, πλην όμως στη ΔΟΥ του Χολαργού ακόμα περιμένουν να δουν να επιστρέφει τα λεφτά ή έστω να αιτηθεί κάποιου διακανονισμού.

Επομένως η Μυρσίνη Λοΐζου, όπως αναφέρει και η δικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών, διέπραξε «κατ' εξακολούθηση ένα και το αυτό έγκλημα με σκοπό να αποκομίσει η ίδια παράνομο περιουσιακό όφελος» και δεν δήλωσε τον θάνατο της μητέρας της όπως η ίδια, ψευδώς, ισχυρίζεται.

Αυτό είναι το πρώτο ψέμα. Γιατί υπάρχει και δεύτερο: Η Μυρσίνη Λοΐζου δεν έχει πληρώσει καμία οφειλή για την υπόθεση της σύνταξης της θανούσας μητέρας της μέχρι σήμερα και γι' αυτό το ποσό έφτασε περίπου τις 94.000.