Τα επόμενα βήματα για την επιστροφή στην Kανονικότητα (ημερομηνίες)

81
Τα επόμενα βήματα για την επιστροφή στην Kανονικότητα

Επανέναρξη κι άλλων κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος Μαΐου αλλά και τον Ιούνιο.

Την Παρασκευή 21 Μαΐου επαναλειτουργούν οι θερινοί κινηματογράφοι με πληρότητα 75%.

Τη Δευτέρα 24 Μαΐου θα λειτουργήσουν ξανά τα ΟΠΑΠ PLAY, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Στις 28 Μαΐου θα ξεκινήσουν τα θεάματα και οι συναυλίες σε υπαίθριο χώρο (50% πληρότητα).

Στις 31 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν τα γυμναστήρια για όλους.
Σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο και αναλογία πληθυσμού 1/10 τμ- 2 self tests/ εργαζόμενους.

Μουσική στην εστίαση, γάμοι και δεξιώσεις

Βήματα επιστροφής στην Κανονικότητα αναμένονται και τον Ιούνιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται στις αρχές του Ιουνίου να επανέλθει η μουσική στα καταστήματα εστίασης.

Ακόμα, αναμένονται αποφάσεις για τα μπαρ, δηλαδή τα μαγαζιά που έχουν αποκλειστικά κωδικό για βραδινή διασκέδαση, και μόνο για εξωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τις δεξιώσεις γάμων και βαφτίσεων όπου έχει δοθεί ένα όριο παρισταμένων στα 100 άτομα, γίνονται προσπάθειες μήπως αυτό αυξηθεί σε μεγαλύτερους χώρους. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε χθες ότι δεν θεωρεί αναγκαίο αυτό το όριο.

«Προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι δεν χρειάζεται το όριο των 100 ατόμων για τις δεξιώσεις». «Όταν σήμερα με τους όρους της εστίασης, σε ένα εστιατόριο, με τα τραπέζια των 6 και τις αποστάσεις που προβλέπονται μπορεί ένα εστιατόριο να έχει 100, 200, 300 ανθρώπους είναι παράλογο να το κάνει ένα εστιατόριο και να μην το κάνει ένα κτήμα που κατά τεκμήριο η άπλα είναι πολύ μεγαλύτερη», εξήγησε ο υπουργός.

Ακόμα, ο Άδωνις Γεωργιάδης και τόνισε ότι το υπουργείο είχε υποβάλλει σχετικό αίτημα την περασμένη εβδομάδα και δεν είχε γίνει δεκτό από την επιτροπή και θα το επαναθέσει.

«Το πρόβλημα εδώ είναι ότι δημιουργείται πολύ μεγάλος αθέμιτος ανταγωνισμός διότι κάποιοι που θα θέλουν να φέρουν πάνω από 100 άτομα μπορεί να νοικιάσει ένα εστιατόριο και να το κάνουν εκεί», πρόσθεσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Επίσης, υπάρχει και η εκκρεμότητα των εσωτερικών χώρων εστίασης που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σε ένα ποσοστό 50% -70% και αυτό θα μπορούσε να συμβεί κατά πάσα πιθανότητα στο τέλος του Ιουνίου γιατί τότε αναμένεται να εμβολιαστεί το 50% του ενήλικου πληθυσμού τουλάχιστον με μία δόση του εμβολίου.

«Οι εσωτερικοί χώροι έχουμε ξεκαθαρίσει ότι θα ανοίξουν όταν θα φτάσουμε στο 50% του πληθυσμού εμβολιασμένους έστω με τη μία δόση», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.