Τα γρήγορα αντανακλαστικά πλεονέκτημα στη διαχείριση κρίσεων

277

Άμεση ήταν η αντίδραση της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των συνεπειών της φονικής κακοκαιρίας του περασμένου τριημέρου. Ο κρατικός μηχανισμός επέδειξε γρήγορα αντανακλαστικά σε μηδενικό χρόνο, ενώ οι συναρμόδιοι υπουργοί πήραν απαραίτητες αποφάσεις για την ανακούφιση των πληγέντων χωρίς χρονοτριβή.

Του Σπύρου Καπράλου

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι πριν καν απομακρυνθεί ο Ιανός από τη χώρα και πριν καταλαγιάσουν οι καταιγίδες στην Δυτική και Κεντρική Ελλάδα, το υπουργείο Οικονομικών είχε ήδη ανακοινώσει σειρά μέτρων για την αποκατάσταση των ζημιών!

Η σωστή διαχείριση της κρίσης επετεύχθη, καθώς ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στην ουσία και στον απαραίτητο συντονισμό της κρατικής μηχανής, ενώ η επικοινωνία μπήκε σε δεύτερο πλάνο.

Σ' αυτό το πλαίσιο, αποφάσισε ο ίδιος να επισκεφθεί την Καρδίτσα, αφού πρώτα έχει ολοκληρωθεί το αρχικό σχέδιο δράσης για την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Με άλλα λόγια, σ΄αυτή την συγκυρία η Κυβέρνηση έπραξε άριστα ως υπεύθυνο σύστημα άσκησης πολιτικής και άνοιξε, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές δυνατότητες, ομπρέλα προστασίας πάνω από μια κοινωνία που δοκιμάζεται τους τελευταίους μήνες από την πανδημία, τις οικονομικές αναταράξεις, με τους δείκτες αβεβαιότητας για το μέλλον να έχουν αυξηθεί.

Η διαχείριση της κρίσης του Ιανού συνιστά χωρίς αμφιβολία ένα καλό παράδειγμα και οδηγό για άλλες περιπτώσεις στο μέλλον.