Τα μεγάλα στρατηγικά λάθη του Αλέξη Τσίπρα

277

Όμηρος των λανθασμένων επιλογών του και της κακής διαχείρισης καίριων πολιτικών θεμάτων είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Η κακή εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και η αδυναμία να τσιμπήσει έστω και ένα μικρό ποσοστό στις δημοσκοπήσεις, καταδεικνύει το σημερινό αδιέξοδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία αποτελεί πλέον ένα παγκόσμιο φαινόμενο όταν παρά την κυβερνητική φθορά συνεχίζει να φυλλορροεί δημοσκοπικά και να απαξιώνεται ακόμη περισσότερο στα μάτια των ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς.

Η Κουμουνδούρου με βασική ευθύνη του αρχηγού της συνεχίζει τα στρατηγικά λάθη που την έχουν οδηγήσει στο σημερινό αδιέξοδο, ένα εκ των οποίων είναι η απουσία προγραμματικού λόγου και ρεαλιστικών προτάσεων την ώρα που οι αντοχές των πολιτών δοκιμάζονται διαρκώς.

Επιπλέον, στην ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η σύμπλευση με το ΚΚΕ και το Μέρα 25 για τις συγκεντρώσεις την επέτειο του Πολυτεχνείου, μία κίνηση που παρέπεμπε σε άλλες εποχές όταν ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρούσε ένα περίπου περιθωριακό προφίλ, εντελώς άγνωστο για ένα μέρος των παραδοσιακών δημοκρατικών ψηφοφόρων.

Ταυτόχρονα, οι τακτικές πόλωσης ενδέχεται να συσπειρώνουν ένα ασήμαντο ποσοστό οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απομακρύνουν τους σκεπτόμενους και μετριοπαθείς πολίτες που ζητούν λύσεις στα προβλήματα τους και απεχθάνονται τις συνεχείς κοκορομαχίες στα τηλεοπτικά παράθυρα.

Για την κάκιστη εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται πρωτίστως η ατολμία Τσίπρα, ο οποίος εμφανίζεται αδύναμος να πάρει τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα έβαζαν τάξη στα του πολιτικού του οίκου και θα ενίσχυαν το ηγετικό προφίλ ενός υποτιθέμενου εν δυνάμει πρωθυπουργού.

Η αλλεργία σε οποιαδήποτε μεταβολή και αλλαγή προς μία πιο κεντροαριστερή, λογική και καινοτόμα κατεύθυνση θα αποτελέσει την ταφόπλακα για τα σχέδια και τις προσδοκίες της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Kαι το όνειρο της ανακατάληψης των αρμών της εξουσίας θα εξελιχθεί σε ένα τρομακτικό εφιάλτη.