Τα νέα όπλα στη «μάχη» κατά της μετάλλαξης Δέλτα

134
Νέα «όπλα» μπαίνουν στη «μάχη» κατά της μετάλλαξης Δέλτα και για την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Εμβολιασμοί αυθημερόν και εμβολιασμοί κατ' οίκον

Νέα «όπλα» μπαίνουν στη «μάχη» κατά της μετάλλαξης Δέλτα και για την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η Κυβέρνηση επιστρατεύει κάθε δυνατό τρόπο για να πείσει τους επιφυλακτικούς.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση ανακοινώνει νέες δυνατότητες για τον εμβολιασμό, θέλοντας να κάνει τη διαδικασία όσο το δυνατόν πιο απλή και πιο άμεση.

Μοναδικός στόχος είναι να εμβολιαστούν όσο περισσότεροι μπορούν, προκειμένου να «χτιστεί» όσο το δυνατόν νωρίτερα το «τείχος ανοσίας», να μην ξανακλείσει η οικονομία και για να κινδυνεύσουν οι πολίτες από τον κορωνοϊό.

Τη Δευτέρα ανακοινώθηκαν και άλλα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση, όπως:

α. Το άνοιγμα της πλατφόρμας για τους κατ' οίκον εμβολιασμούς.

β. Από σήμερα οι πολίτες θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό με οποιοδήποτε από τα διαθέσιμα εμβόλια αυθημερόν.

Η διαδικασία για τους κατ' οίκον εμβολιασμούς

Οι γιατροί μπορούν από σήμερα να δηλώσουν τους ασθενείς-πολίτες, οι οποίοι έχουν δυσκολίες μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα και πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια για κατ' οίκον εμβολιασμό.

Η πιστοποίηση για την ένταξη στο πρόγραμμα εμβολιασμού των ατόμων με δυσκολία μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε γιατρό του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα.

Ο εμβολιασμός κατ' οίκον θα πραγματοποιηθεί είτε από ιδιώτη γιατρό είτε από κινητά συνεργεία της επιχείρησης «Ελευθερία», με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Να σημειωθεί ότι σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος Αιγάλεω αναφέρει ότι ξεκινά το σχετικό πρόγραμμα στην περιοχή.

Όταν κάποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα θα ειδοποιείται σε εύλογο χρονικό διάστημα για το πότε θα γίνει ο εμβολιασμός του, ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για το εθνικό σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Επίσης, πρόσθεσε ότι η ένταξη ιδιωτών γιατρών στο πρόγραμμα συνεχίζεται κανονικά και απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα έτσι ώστε να ενταχθούν περισσότεροι στο πρόγραμμα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών, είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν κλείσει ραντεβού 20.000 έφηβοι.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε ακόμη ότι χθες η μέρα αναμενόταν να κλείσει κοντά στους 85.000 εμβολιασμούς. Συνολικά (πάντα μέχρι χθες) έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 9.780.000 εμβολιασμοί και περισσότεροι από 5.450.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 52% του γενικού πληθυσμού και στο 61% του ενήλικου πληθυσμού.

Περισσότεροι από 4.626.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 44% στον γενικό πληθυσμό και 52% στον ενήλικο πληθυσμό.