Τα νταραβέρια του Παπαμιμίκου με τους υπουργούς

835
Τα νταραβέρια του Παπαμιμίκου με τους υπουργούς

Η φύση απεχθάνεται το κενό. Το ίδιο και η πολιτική. Αυτό το ξέρει πολύ καλά ο πάλαι ποτέ πολλά υποσχόμενος για μεγάλη πολιτική καριέρα, Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος αφού τον ξέβρασε η κεντρική πολιτική σκηνή, περιορίζεται σε παρασκηνιακούς ρόλους..

Εκμεταλλευόμενος το νεοδημοκρατικό νεφέλωμα στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τις πλάτες θείου του, Ιβάν Σαββίδη, ο πρώην γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας έχει αναδειχθεί σε νεοδημοκρατικό παράγοντα της συμπρωτεύουσας, παρότι δεν διαθέτει κανέναν θεσμικό ρόλο.

Ολημερίς και ολυνυχτίς επιδίδεται στο αγαπημένο του  σπορ των κάθε λογής διευθετήσεων. Έχοντας ως βιτρίνα ένα πολυτελές δικηγορικό γραφείο, καθώς ο ίδιος δεν ξέρει καν που βρίσκονται τα δικαστήρια.

Καθότι παλιά καραβάνα, έχει κατορθώσει να εμφανίζεται ως ενδιάμεσος ανάμεσα στα διάφορα υπουργεία, αναλαμβάνοντας διευθετήσεις για λογαριασμό επιχειρηματιών και αυτοδιοικητικών στελεχών της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιεί και το όνομα στενού συνεργάτη του Μητσοτάκη.

Ωστόσο, επειδή ο Παπαμιμίκος είναι ολίγον επιπόλαιος, καλό θα ήταν να προσέχουν όσοι πέφτουν στην παγίδα και κάνουν δουλειές μαζί του,

* Από τα «Παραπολιτικά» και τη στήλη «Πολιτικός Καφές» του Γιάννη Κουρτάκη