Τα όμορφα προγράμματα, όμορφα «καίγονται»

174
Ενορχηστρωτής της σκευωρίας Novartis ο Τσίπρας

Αν αναρωτιέστε γιατί πήρε μία ολόκληρη ημέρα στον Αλέξη Τσίπρα να δώσει εντολή στο γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ να «αδειάσει», με ανακοίνωσή του, τον Θοδωρή Δρίτσα, οι λόγοι είναι δύο: πρώτον, ήδη από το πρωί της περασμένης Τρίτης, όταν άρχισε να γίνεται γνωστή η τερατώδης δήλωση ότι «η 17 Νοέμβρη δεν τρομοκράτησε κανέναν», στενότατος συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα τηλεφώνησε στον Δρίτσα, ζητώντας του να ανασκευάσει.

Ο Δρίτσας, όντως, έκανε διευκρινιστική δήλωση και έδωσε και 2-3 συνεντεύξεις ως το μεσημέρι της Τετάρτης, λέγοντας κάτι ακατανόητα για «ελλειπτικό λόγο» και... παρεξηγημένη έκφραση λόγω έλλειψης ραδιοφωνικού χρόνου!

Έτσι, επειδή προφανώς τα περί «ελλειπτικού λόγου» δεν συνιστούν αποκατάσταση, μόλις πέρασε ένα 24ωρο ανεπαρκών δηλώσεων Δρίτσα, τότε ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε το «τυπωθήτω» στην ανακοίνωση, που χαρακτήρισε «άστοχη» τη δήλωση του πρώην υπουργού.

Όμως, ο Τσίπρας έδωσε 24 ώρες «τράτο» στον Δρίτσα και για έναν ακόμα λόγο: για να μην «καεί» επικοινωνιακά εντελώς η παρουσίαση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το «νέο ΕΣΥ». Κάτι, πάντως, που δεν απέφυγε...