Τα τρία «καυτά» μέτωπα της κυβερνητικής ατζέντας: Πανδημία, οικονομία και εργασιακά

85
Η Κυβέρνηση παρουσιάζει το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης

Πανδημία, οικονομία και εργασιακά βρίσκονται σε απόλυτη προτεραιότητα στο πρωθυπουργικό γραφείο με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ανεβάζουν τους τόνους και το πολιτικό θερμόμετρο να ανεβαίνει επικίνδυνα.

Λαμβάνοντας υπόψη την κούραση των πολιτών και την ανάγκη για βελτίωση της καθημερινότητας, η Κυβέρνηση εστιάζει πλέον στον έλεγχο της πανδημίας μέσα από την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος εμβολιασμού, που τον έχει ήδη πετύχει , αλλά και την αξιoποίηση των self tests στους εργασιακούς χώρους, στα σχολεία και όχι μόνο.

Αγκάθι στην όλη προσπάθεια αποτελεί ο συνωστισμός που παρατηρείται σε μεγάλες πλατείες κυρίως της πρωτεύουσας στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, που ελλοχεύει κινδύνους υπερμετάδοσης σε μία κρίσιμη χρονική συγκυρία που η χώρα κάνει αποφασιστικά βήματα με φόντο την επόμενη μέρα της πανδημίας.

Την ίδια ώρα το σύστημα υγείας δέχεται μεγάλη πίεση, ενώ το αρμόδιο υπουργείο κάνει προσπάθειες στην κατεύθυνση της στήριξης των περιοχών που εμφανίζουν περισσότερα σοβαρά κρούσματα. Εκτός των άλλων, το Μέγαρο Μαξίμου επενδύει πλέον στο σταδιακό άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας με χρονικό ορίζοντα τις 14 Μαΐου, όπου θα ανοίξει τις πύλες του ο Τουρισμός για να υποδεχθεί εκατομμύρια τουρίστες σε μία χρονιά που μπορεί να αποδειχθεί αρκετά καλύτερη σε σχέση με την περσινή και να δώσει βαθιές ανάσες στα δημόσια ταμεία.

Μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό ανασυγκρότησης, το άνοιγμα της εστίασης , ενός κλάδου που έχει πληγεί σημαντικά στη διάρκεια της πανδημίας, προγραμματίζεται για αμέσως μετά το Πάσχα, ενώ η σημερινή επιδημιολογική εικόνα της χώρας δεν αφήνει πολλά περιθώρια για άνοιγμα των μετακινήσεων στη διάρκεια των εορτών.

Από τη δική τους πλευρά, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης βάζουν στο στόχαστρο τις κυβερνητικές προτάσεις για αλλαγές στα εργασιακά, σε μία ευρύτερη προσπάθεια να φτιάξουν μια στοχευμένη ατζέντα και να "στριμώξουν" πολιτικά την Κυβέρνηση, σε μία περίοδο που δύο περίπου χρόνια μετά την εκλογική της νίκη, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί καθαρό προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις και ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.