Τα χαριεντίσματα των Συριζαίων με τον Κουφοντίνα αφήνουν έκθετο τον Τσίπρα

250

Έκθετη και υπόλογη απέναντι στον ελληνικό λαό είναι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που ανέχεται δηλώσεις συμπαράστασης  πρώην βουλευτών και στελεχών του στον καταδικασμένο τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα.

Τα περιστατικά φλερτ ενός μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης με οργανώσεις καταδικασμένες για τρομοκρατία συνιστά ένα διαχρονικό φαινόμενο το οποίο ουδείς δημοκρατικός πολίτης σ' αυτή τη χώρα μπορεί με λογικά επιχειρήματα να εξηγήσει, ενώ αποτελεί όνειδος για ένα κόμμα που θέλει να λέγεται προοδευτικό και που φιλοδοξεί να επιστρέψει ξανά στην εξουσία.

Η πρόσφατη κοινή δήλωση συμπαράστασης των δεκαπέντε βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον καταδικασμένο κ. Κουφοντίνα και στο αίτημα του για μεταγωγή σε φυλακές της αρεσκείας του, συνιστά πρόκληση για την ίδια τη δημοκρατία και την ομαλή λειτουργία των θεσμών. Άραγε τι θα γινόταν αν αντίστοιχο αίτημα υπέβαλαν όλοι οι καταδικασμένοι ή τα φυλακισμένα σήμερα στελέχη της Χρυσής Αυγής;

Σε κάθε περίπτωση τα κρούσματα αυτά δεν συνάδουν με μία προοδευτική κεντροαριστερά παράταξη, όπως θέλει να την αποκαλεί ο κ. Τσίπρας, ο οποίος με τη σιωπηρή ανοχή του, δείχνει ουσιαστικά να επιδοκιμάζει τέτοιες αδιανόητες ενέργειες.

Με αυτό τον τρόπο καταδεικνύεται το γεγονός ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος του και είναι εγκλωβισμένος στις ορέξεις των συνιστωσών και ακραίων γκρουπούσκουλων που τρέφονται από την ένταση, το μίσος και τον φανατισμό και θέλουν μία χώρα σε διαρκή κατάσταση εμφυλιοπολεμικής έντασης.