Τάρτα τυριών

82
Τάρτα τυριών

Για 8 κομμάτια

Ετοιμασία: 30 λεπτά

Μαγείρεμα: 50 λεπτά

Υλικά

Για τη ζύμη

- 300 γραμμάρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις), ίσως και λίγο παραπάνω

- 100 γραμμάρια βούτυρο (σε κυβάκια)

- 1 αυγό

- 6 κουταλάκια σούπας παγωμένο νερό

- 1 πρέζα ζάχαρη

- Μισό κουταλάκι αλάτι

Για τη γέμιση

- 2 κόκκινες πιπεριές

- 1 πράσινη πιπεριά

- 1 πορτοκαλί πιπεριά

- 200 γραμμάρια τυρί φέτα

- 100 γραμμάρια τυρί έμενταλ

- 2 αυγά καλά χτυπημένα

- Αλατοπίπερο

- 2 κουταλάκια σούπας στραγγιστό γιαούρτι

- Μοσχοκάρυδο

- Λίγη πάπρικα

- Λίγο σιμιγδάλι για το φύλλο

- 1 κρόκος αυγού (για επάλειψη)

- 4 κουταλάκια σούπας γάλα (για επάλειψη)

Εκτέλεση

  1. Σε μπολ, βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια και σε θερμοκρασία δωματίου, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ενώνουμε τα υλικά με τα δάχτυλα, τρίβοντας τα για να ανακατευτεί καλά το βούτυρο. Μόλις αποκτήσουμε ένα μείγμα ψιχουλιαστό, προσθέτουμε και το αυγό.

Συνεχίζουμε να δουλεύουμε τα μείγμα με τα δάχτυλα έως ότου ενωθεί καλά το αυγό και αποκτήσουμε μια ζύμη αρκετά μαλακιά, την έπειτα θα φτιάξουμε σε μπάλα, θα τη τυλίξουμε σε πλαστική μεμβράνη και θα την αφήσουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά έως ότου σφίξει.

  1. Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες ενώ σε βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα τυριά, τα αυγά, το γιαούρτι και τη πάπρικα Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο για γεύση και αφήνουμε για λίγο τη γέμιση στην άκρη.
  2. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και λίγο σιμιγδάλι, τρυπώντας το σε όλη την επιφάνεια του με πιρούνι. Τοποθετούμε στη μέση του φύλλου τη γέμιση τυριών, βάζουμε στη κορυφή μερικές λωρίδες από τις πιπεριές και λίγο τριμμένο τυράκι ακόμα.

Ανασηκώνουμε έπειτα τις άκρες του φύλλου πάνω από τη γέμιση για να σχηματίζουμε ορισμένες πτυχές περιμετρικά, πιέζοντας ελαφρά ώστε να μην ανοίξει στο ψήσιμο η τάρτα μας.

Βουρτσίζουμε με μείγμα χτυπημένου κρόκου και γάλακτος τη τάρτα και την τοποθετούμε σε λαδωμένο –και πασπαλισμένο με αλεύρι- ταψί.

Ψήνουμε τη τάρτα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της.