Τάση Παππά... τέλος

313
Συνεδριάζει εκτάκτως το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις Μιωνή

Εχετε σίγουρα αντιληφθεί ότι η κινητικότητα εν γένει μεταξύ των τάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ειδικότερα μεταξύ των «προεδρικών» είναι έντονη.

Μάλιστα, στη βασική τάση των «προεδρικών», ήτοι την «Ενωτική Κίνηση Μελών», βρίσκεται σε εξέλιξη ένα κρίσιμο μπρα ντε φερ: από τη μία, το δίδυμο Παππά - Σπίρτζη έχει κάθε λόγο να εμφανίζεται στους συνομιλητές του ικανοποιημένο από τις εξελίξεις, αφού, παρά τη «διάσπαση» και τη δημιουργία της «ΡΕΝΕ», η «Κίνηση Μελών» αθροίζει, όπως προαναφέρθηκε, περισσότερους από 40 βουλευτές, πρώην υπουργούς, αλλά και πολλά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του κόμματος.

Από την άλλη, βρίσκονται οι προερχόμενοι από τις υπόλοιπες τάσεις, που συνασπίστηκαν γύρω από το δίδυμο Παππά - Σπίρτζη και συναποτελούν μ’ αυτούς τη «μεγάλη προεδρική πλειοψηφία», όπως αρέσκονται να λένε. Εκεί, όμως, είναι το πρόβλημα: ότι το δίδυμο Παππά - Σπίρτζη παρουσιάζει την «Ενωτική Κίνηση Μελών» ως την... τάση του, διεκδικώντας να καρπωθούν την εσωκομματική ισχύ της.

Ωστόσο, αρκετοί εκ των συμμετεχόντων σ’ αυτήν την τάση ακούνε τη φράση «τάση Παππά» και... ανεβάζουν πίεση: «δεν είναι τάση Παππά, είναι η προεδρική πλειοψηφία», λένε, προσθέτοντας στη στήλη με νόημα ότι «εμείς είμαστε με τον Παππά και ο Παππάς είναι μαζί μας. Τόσο απλά».

Άλλωστε, κατά τους ίδιους, στην ίδια τάση έχουν βρεθεί και στελέχη με αναφορές από την ανανεωτική πτέρυγα του κόμματος, όπως ο Γιάννης Μπαλάφας, ο Κώστας Ζαχαριάδης, αλλά και βουλευτές, όπως ο Βασίλης Τσίρκας.