Τασούλας: «Παρακμιακό φαινόμενο η συμπεριφορά Πολάκη-Τζανακόπουλου»

155
Τασούλας: «Στις κοινοβουλευτικές εργασίες δεν χωρούν τραμπουκισμοί»

Την τακτική μελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Προανακριτική Επιτροπή για τη σκευωρία Novartis επέκρινε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Κώστας Τασούλας.

Ο Πρόεδρος του Κοινοβούλιου επισήμανε ότι οι κοινοβουλευτικές εργασίες δεν χωρούν τραμπουκισμούς, απειλές και ακτιβισμούς.

Ο Κώστας Τασούλας ανέφερε ότι θα υπάρξει απάντηση στην επιστολή του Αλέξη Τσίπρα έως την ερχόμενη Παρασκευή ξεκαθαρίζοντας ότι η λύση που θα δοθεί στα προσχώματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για την συνέχιση των εργασιών της Προανακριτικής θα είναι «στο πλαίσιο των κανόνων της Δημοκρατίας και όχι του τραμπουκισμού».

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε «παρακμιακό φαινόμενο» της απειλές του Παύλου Πολάκη πως θα εισβάλλει στην συνεδρίαση της επιτροπής και ότι θα αποχωρήσει μόνο με την συνδρομή της φρουράς αν και εκτίμησε ότι η κατάσταση δεν θα οδηγηθεί στα άκρα.

Ακόμα, ο Κώστας Τασούλας, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα είπε ότι η Προανακριτική Επιτροπή έχει το δικαίωμα να εξαιρεί μέλη της ενώ αναφέρθηκε και σε παλαιότερη Γνωμοδότηση της επιστημονικής υπηρεσίας του Κοινοβουλίου που το επιβεβαιώνει.

«Αν εκείνη η γνωμοδότηση συντάχθηκε για εξεταστική επιτροπή εκτιμώ ότι θα ισχύει ακόμα περισσότερο και για μια προανακριτική», είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου.

Επίσης, ο Κώστας Τασούλας παρατήρησε πως είναι εσφαλμένη η βάση των επιχειρημάτων του ΣΥΡΙΖΑ που επαναλαμβάνονται στην επιστολή του Αλέξη Τσίπρα καθώς εξήγησε ότι η απόφαση της Ολομέλειας αφορά την συγκρότηση της Προανακριτικής Επιτροπής και όχι το ποια συγκεκριμένα μέλη θα μετέχουν.

Ειδικότερα, ο Κώστας Τασούλας ερωτώμενος για τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήγησε πως «ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δίκαιο ή άδικο θα το λύσουμε δημοκρατικά και όχι με τραμπουκισμούς, τσαμπουκάδες και απειλές», ενώ υπενθύμισε ότι «όταν κάποιος κάνει αίτημα αντισυνταγματικότητας για διατάξεις ενός νομοσχεδίου και αυτό το αίτημα απορρίπτεται δεν ξαπλώνει στην αίθουσα της Ολομέλειας επιμένοντας να γίνει το δικό του».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ή έχει δίκαιο ή άδικο αλλά αυτό δεν λύνεται με τον τρόπο που επιχείρησαν να το κάνουν οι συνάδελφοι. Δεν λύνεται με απειλές, τραμπουκισμούς και ακτιβισμούς. Λύνεται με αποφάσεις της πλειοψηφίας», είπε ο Κώστας Τασούλας.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι μετά την απάντηση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα ακολουθήσει και δεύτερη επιστολή με την οποία θα ζητά την αντικατάσταση των δύο βουλευτών.