Τατσόπουλος-Πανούτσος είναι μόνο η αρχή για τη διεύρυνση της ΝΔ

283

Δίνοντας εχθές το χρίσμα στον συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο και τον δημοσιογράφο Αντώνη Πανούτσο για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, κήρυξε στην ουσία και επισήμως την έναρξη των διαδικασιών επιλογής των υποψηφίων βουλευτών για τις επερχόμενες εκλογές.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τις δύο συγκεκριμένες αυτές επιλογές που αφορούν πρόσωπα τα οποία δεν προέρχονται από το παραδοσιακό στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ, θέλησε επίσης να σηματοδοτήσει τη βούλησή του τόσο για την ανανέωση των συνδυασμών με τους οποίους θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις προσεχείς όσο και για διεύρυνση του κόμματός του προς το Κέντρο.

Από το επιτελείο της οδού Πειραιώς μεταδίδουν το μήνυμα ότι οι Π. Τατσόπουλος και Α. Πανούτσος «είναι μόνον η αρχή» της διεύρυνσης με νέα πρόσωπα που είναι αποφασισμένος να κάνει ο κ. Μητσοτάκης.

Με βάση τα παραπάνω, πηγές από την Πειραιώς αναφέρουν ότι εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθούν τουλάχιστον 20 νέοι υποψήφιοι που θα διεκδικήσουν για πρώτη φορά την εκλογή τους στο Κοινοβούλιο, όπως είχε προαναγγείλει πρόσφατα ο αρχηγός της ΝΔ.

Άλλωστε δεν έχει περάσει πολύ καιρό που σε ερώτηση για την ανανέωση, ο κ. Μητσοτάκης είχε απαντήσει: «Εδώ θα σας δώσω μια είδηση. Από τις επόμενες ημέρες οι πολίτες θα αρχίσουν να γνωρίζουν τους πρώτους νέους υποψήφιους βουλευτές μας. Είναι πρόσωπα που δεν έχουν διεκδικήσει ποτέ στο παρελθόν την είσοδό τους στη βουλή».

Και είχε προσθέσει: «Νέα πρόσωπα, ικανά, με όρεξη να προσφέρουν στην πατρίδα μας τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους από την πραγματική ζωή. Και είμαι υπερήφανος που θα συμπορευτούν με τη Ν.Δ., καθώς δεκάδες νέοι υποψήφιοι με αυτά τα χαρακτηριστικά θα ανανεώσουν σημαντικά τα ψηφοδέλτιά μας».

Δίνοντας το στίγμα των δύο πρώτων επιλογών, αξιωματούχοι της Πειραιώς επεσήμαιναν ότι είναι δύο προσωπικότητες που «με τον γραπτό λόγο τους και τις δημόσιες παρεμβάσεις τους στηρίζουν από καιρό την προσπάθεια της ΝΔ να φέρει την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα».

Αναφέρεται μάλιστα ότι αποδέχθηκαν με χαρά την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να ενταχθούν στη ΝΔ και να τη στηρίξουν πλέον και στην πράξη, με τις υποψηφιότητες τους που για μεν τον Πέτρο Τατσόπουλο θα είναι στον Βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών και για τον Αντώνη Πανούτσος στον Δυτικό.