Ταχυδρομείο παραδίδει αλληλογραφία με... drone!

155

Ο Γιάνγκ Νταχούε ξυπνάει νωρίς κάθε πρωί και πηγαίνει στο ταχυδρομείο της πόλης για να παρακολουθήσει την απογείωση του drone.

«Μέχρι τώρα μόνο στην τηλεόραση είχα δει μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Δεν περίμενα ποτέ οτι θα τα χρησιμοποιούσαμε για να παραδώσουμε την αλληλογραφία» λέει ο Γιάνγκ ιδιοκτήτης καταστήματος στην κωμόπολη Γουαϊσένγκ, στη νοτιοδυτική επαρχία της Κίνας, Γκουιτζόου. Το σημείο απογείωσης και προσγείωσης του drone βρίσκεται στην οροφή του ταχυδρομείου, στο οποίο δουλεύει ο Γουάνγκ Χούα.

Η Γουαϊσένγκ περιβάλλεται από καταπράσινα απρόσιτα βουνά που κάνουν την μεταφορά πολύ δύσκολη. Για να γίνει πιο εύκολη η παράδοση της αλληλογραφίας, οι αρμόδιοι φορείς κατέφυγαν στη λύση αυτών των ιπτάμενων συσκευών για πέντε από τα πιο απομακρυσμένα χωριά της περιοχής στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος.

Ο πολυκινητήρας του drone, η διάμετρος του οποίου είναι μεγαλύτερη από ένα μέτρο, αποτελείται από έξι έλικες. Ενα πράσινο κιβώτιο με το λογότυπο την Κινεζικών Ταχυδρομείων, έχει τοποθετηθεί στο κάτω μέρος της συσκευής. Πραγματοποιώντας αποστολές κάθε Δευτέρα και Πέμπτη το drone έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει εφημερίδες, επιστολές και πακέτα συνολικού βάρους 4,5 κιλών με μία μόνο φορτισμένη μπαταρία.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου →