Τελεσίγραφο στην κυβέρνηση από τον Σεντένο: Οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να υλοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα

34
Καταρρέουν με θόρυβο και οι νέες

“Η συμφωνία στο τεχνικό επίπεδο είναι εξαιρετικά νέα και οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει τώρα να υλοποιηθούν την επόμενη εβδομάδα”, δήλωσε για την Ελλάδα ο Πορτογάλος πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένοπροσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργός Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Δεν απάντησε ευθέως για το ΔΝΤ και τον ρόλο του, αρκούμενος σε γενικές δηλώσεις πως “βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία” και πως “είναι σημαντικό να συμμετέχει”, συμπληρώνοντας πως ο κύριος στόχος είναι η επιτυχής ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης με όλες τις μεταρρυθμίσεις εφαρμοσμένες και σχεδιασμένες έτσι ώστε η Ελλάδα να ανακτήσει επιτυχώς πρόσβαση στις αγορές.

«Είμαστε σε καλό δρόμο προς μία συμφωνία για το χρέος τον Ιούνιο» δήλωσε από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μπρουνό Λεμέρ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο Γάλλος υπουργός οικονομικών, προσερχόμενος στη Σύνοδο της Ευρωομάδας τόνισε πως «οφείλουμε να κλείσουμε τη τέταρτη αξιολόγηση τον Ιούνιο» συμπληρώνοντας πως «η Ελλάδα πήρε σημαντικές αποφάσεις και θα συνεχίσει στη πορεία αυτή».

Σχετικά με το θέμα του χρέους ο Μπρούνο Λεμέρ δήλωσε πως «μόλις ολοκληρωθεί, (εννοεί το Ελληνικό πρόγραμμα) θα πρέπει να έχουμε ένα μηχανισμό για το χρέος ξεκάθαρο και ισχυρό».

«Σήμερα το πρωί είχαμε μια συνάντηση και βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για μια ισχυρή και ξεκάθαρη συμφωνία τον Ιούνιο», είπε αναφορικά με την ολοκλήρωση του προγράμματος

Από τη πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Σλοβακίας, Πίτερ Καζιμίρ, είπε πως δεν πρέπει να αναμένουμε συμφωνία για το χρέος σήμερα και τα ζητήματα αναφορικά με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα αποφασιστεί σε επόμενη φάση.