Τέλος στο love story Τσίπρα-Σαββίδη, "amber alert" για Καμμένο

285

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκεται για ακόμα μία φορά η Κυβέρνηση, μετά και τα όσα πρωτοφανή έχουν εκδηλωθεί τα τελευταία δύο 24ωρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι απίστευτες εικόνες από το γήπεδο της Τούμπας το βράδυ της Κυριακής, με τον Ιβάν Σαββίδη να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο με όπλο, έχουν προκαλέσει σάλο, όχι μόνο στο χώρο του ποδοσφαίρου, εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς, αλλά και στο πολιτικό πεδίο, καθώς επιλογές, πράξεις, κινήσεις και δηλώσεις από το περιβάλλον του Μαξίμου κατά το πρόσφατο παρελθόν, δημιούργησαν βασίμως την εντύπωση ότι είναι ο εκλεκτός του επιχειρηματίας, τον οποίο ευνοεί σε όλες του τις κινήσεις.

Εάν μάλιστα δεν υπήρχε αυτό το πλέγμα σχέσεων ανάμεσα σε κυβέρνηση και Σαββίδη, το έργο του Μαξίμου ίσως να ήταν εύκολο, υπό την έννοια ότι η επίδειξη αυστηρότητας απέναντι στον παραδοσιακά διεφθαρμένο και προβληματικό χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα ήταν μία στάση, την οποία θα επικροτούσαν σχεδόν όλοι.

Το κυρίαρχο πρόβλημα είναι ότι με τον ομογενή επιχειρηματία από τη Ρωσία υπάρχει τα τελευταία χρόνια μία προνομιακή σχέση της κυβέρνησης: από το ρόλο του να το παίξει «λαγός», όπως ο ίδιος ομολόγησε στον περίφημο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, έως τη διαγραφή του προστίμου πολλών εκατομμυρίων ευρώ της ΣΕΚΑΠ και από την απόκτηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, έως τις αποθεωτικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για την παρουσία του στη χώρα μας, έχει διαμορφωθεί η εικόνα ότι ο Σαββίδης είναι ο εμβληματικός ολιγάρχης της «νέας κατάστασης», κόντρα στα «παλαιά τζάκια», με τα οποία συγκρούεται η κυβέρνηση.

Άλλωστε ο κ. Σαββίδης κατέχει και μέσα ενημέρωσης, που στηρίζουν την κυβέρνηση και ο ίδιος έχει μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τον κ. Τσίπρα, το οποίο θεωρεί περίπου τον «Πούτιν της Ελλάδας»...

Παράλληλα, θα πρέπει να αναφερθεί η παντελής απουσία του κ. Καμμένου και του κόμματός του από τον δημόσιο σχολιασμό των όσων έγιναν στη Τούμπα.

Αν κάποιος παρατηρήσει με προσοχή όλες τις πολιτικές αντιδράσεις μετά τα όσα θλιβερά έγιναν στον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, θα αντιληφθεί πως το μοναδικό κοινοβουλευτικό κόμμα το οποίο δεν προχώρησε σε μία ανακοίνωση ή έστω διαρροή ήταν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες. Πρόκειται για παράλειψη ή για μία σκόπιμη επιλογή του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου;

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι οι σχέσεις Πάνου Καμμένου και Ιβάν Σαββίδη ήταν ανέκαθεν σε εξαιρετικά καλό επίπεδο, κάτι που φάνηκε και από την παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας στα εγκαίνια του τηλεοπτικού σταθμού Ε.

Ενδεικτικό του όλου κλίματος ήταν μάλιστα το γεγονός πως ο κ. Σαββίδης αφού μίλησε στους εργαζόμενους, μετέβη στο γραφείο του διευθυντή του Ε όπου τον περίμενε ο Πάνος Καμμένος.

Επιπλέον, ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας σχετικά πρόσφατα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, είχε μόνο καλά λόγια να πει για τον επιχειρηματία.

Χωρίς αμφιβολία ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ακόμα και στο θέμα με τα επεισόδια στην Τούμπα δείχνουν να ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους αντίδρασης.

Μία επιλογή που αποτελεί μία ακόμα ένδειξη της βουβής έντασης που επικρατεί στον κυβερνητικό συνασπισμό και που πιθανά να συμβάλει στην πυροδότηση πολιτικών εξελίξεων...