Τέλος της δίκης στην αγωγή κακοδικίας της Ράικου κατά της Τουλουπάκη

233
Τέλος της δίκης στην αγωγή κακοδικίας της Ράικου κατά της Τουλουπάκη

Το θέμα της αγωγής που είχε καταθέσει στο Ειδικό Δικαστήριο Αγωγών Κακοδικίας η εισαγγελέας Ελένη Ράικου, η οποία διετέλεσε επί χρόνια επικεφαλής στην Εισαγγελία Διαφθοράς και ο σύζυγος της Λάζαρος Καρνέσης, κατά της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη, η οποία τη διαδέχθηκε στην Εισαγγελία Διαφθοράς, αλλά και κατά των δύο επίκουρων εισαγγελέων διαφθοράς, Χρήστου Ντζούρα και Στέλιου Μανώλη «έκλεισε» σήμερα.

Προηγήθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης της υπόθεσης, η παραίτηση της Ελένη Ράικου και του συζύγου από την αγωγή κακοδικίας.

Ο λόγος της παραίτησης αφορούσε στο ότι από λάθος η αγωγή τους είχε αναγνωριστικό αίτημα και όταν αυτό έγινε αντιληπτό είχε εκπνεύσει η προβλεπόμενη προθεσμία για να κατατεθεί νέα με καταψηφιστικό περιεχόμενο.

Η Ελένη Ράικου, προκάτοχος της Ελένης Τουλουπάκη στην Εισαγγελία Διαφθοράς και ο σύζυγος της ζητούσαν συνολική αποζημίωση 300.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστησαν, αναφορικά με την υπόθεση της Novartis.

Στην αγωγή κακοδικίας η Ελένη Ράικου υποστήριζε ότι με τις διαρροές που είχαν γίνει σχετικά με την υπόθεση της Novartis, παραβιάστηκε η μυστικότητα της ανάκρισης, υπήρξε παραβίαση προσωπικών δεδομένων και προσβολή της προσωπικότητας του ζεύγους.

Η διαρροή η οποία είχε γίνει προς συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αφορούσε τη λίστα των γιατρών που ελέγχονται για την υπόθεση της Novartis στην οποία περιλαμβανόταν και ο Λάζαρος Καρνέσης.

Ο Λάζαρος Καρνέσης έχει δημόσια τοποθετηθεί για την υπόθεση αυτή, αρνούμενος οποιαδήποτε έκνομη σχέση με τη Novartis, υποστηρίζοντας ότι έλαβε το 2009 το ποσό των 1.000 ευρώ μετέχοντας σε ομαδική μελέτη γιατρών για συγκεκριμένη εργασία για λογαριασμό της επίμαχης φαρμακοβιομηχανίας.

Η αμοιβή αυτή ήταν καθόλα νόμιμη, όπως τονίζει ο ίδιος.