Τεράστιο το πύρινο μέτωπο στο Λουτράκι– Ενισχύονται οι δυνάμεις (Video)

109

Μαίνεται η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, το μεσημέρι στο Λουτράκι ενώ από το πρωί δίνουν μάχη και τα εναέρια μέσα προκειμένου να περιοριστεί.

Το πύρινο μέτωπο σύμφωνα με τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής είναι τεράστιο και από το πρωί επιχειρούν στο σημείο 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα ενώ συνδράμουν συνολικά 169 πυροσβέστες με 24 οχήματα.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών καθίστανται ιδιαίτερα δύσκολες λόγω και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Ο δήμαρχος Λουτρακίου Γιώργος Γκιώνης σημείωσε ότι «οι πρώτες πληροφορίες για την αιτία της φωτιάς μιλούν για βραχυκύκλωμα από κολώνα της ΔΕΗ».

Οι δυνάμεις ενισχύονται συνέχεια καθώς ακόμη δεν έχει περιοριστεί σημαντικά το πύρινο μέτωπο ενώ οι ενισχυμένοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δημιουργούν συνεχείς αναζωπυρώσεις. Ωστόσο λόγω της φοράς του ανέμου η φωτιά κατευθύνεται προς το βουνό και δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Αποπνικτική η ατμόσφαιρα

Η ατμόσφαιρα σε όλη την Κορινθία είναι αποπνικτική ενώ μεγάλη ανησυχία δημιουργήθηκε σε χιλιάδες πολίτες της Αργολίδας για την εξέλιξη της φωτιάς. Εθελοντές και εκατοντάδες πυροσβεστών που βρίσκονταν στο σημείο πάλευαν όλο το βράδυ προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο και να σώσουν τον πνεύμονα οξυγόνου της περιοχής.

Οι εικόνες με τις φλόγες που «κατάπιναν» το βουνό το βράδυ ήταν τρομακτικές ενώ οι κάτοικοι του Λουτρακίου και των γύρω περιοχών αγωνιούσαν μήπως αλλάξει η φορά του ανέμου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες έχει αρχίσει να φέρνει τα πρώτα αποτελέσματα καθώς η εικόνα στο πύρινο μέτωπο είναι καλύτερη.