Τέρμα τα πιτόγυρα και τα σούσι για τους...θεσμούς: Τοστάκια και νεράκι

114

Ένα πολύ ενδιαφέρον παρασκήνιο από την παραμονή της τρόικας στην Αθήνα και τις διαπραγματεύσεις μεταφέρει ο ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ στην εφημερίδα τα ΝΕΑ.

Συγκεκριμένα, αναφέρει, «Πρώτα απ’ όλα, οι συναντήσεις δεν έγιναν σε κάποιο ξενοδοχείο αλλά σε υπουργείο, στον πρώτο όροφο του Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Από εκεί πέρασαν όλοι οι υπουργοί.

Οι πιο καλά καταρτισμένοι απέναντι στην τρόικα και πιο καλά διαβασμένοι και με άψογα αγγλικά ήταν κατά γενική ομολογία οι κ.κ. Γεραπετρίτης και Πιερρακάκης. Μια ομάδα υπουργών με… elementary αγγλικά. Ορισμένοι δεν γνώριζαν καθόλου αγγλικά. Μα, θα πείτε, υπάρχει σήμερα υπουργός που δεν γνωρίζει αγγλικά;

Γιατί πιθανόν να μην το γνωρίζουν όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ ότι τα αγγλικά πλέον δεν θεωρούνται ξένη γλώσσα. Και όμως, υπάρχουν όχι μόνο ένας αλλά δυο- τρεις. Για παράδειγμα, ένας υπουργός που βγαίνει στις τηλεοράσεις, στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα χρησιμοποίησε διερμηνέα, όπως έμαθα.

Αυτή τη φορά όμως η νέα κυβέρνηση απέφυγε τα κεράσματα στους τροϊκανούς. Οχι σαν τις παλιές καλές εποχές που τους κερνούσε πιτόγυρους ή σούσι. Μόνο νερό και τίποτε άλλο, ούτε καν καφέ.

Την τελευταία ημέρα όμως η κυβέρνηση έβαλε το χέρι βαθιά στην τσέπη και τους κέρασε τοστάκι με τυρί και ζαμπόν. Ετσι, για να θυμούνται οι τροϊκανοί τις ημέρες στην Αθήνα όταν αντιμετώπισαν τη… Δεξιά.

Κατά τα άλλα, έμαθα ότι άκουσαν μετά προσοχής το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης και ζήτησαν να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις αλλά και περισσότερες ελευθερίες στην αγορά εργασίας, αυξήσεις των κοινωνικών παροχών, μειώσεις φόρων κ.τ.λ.».

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ