ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Στα 12 από τα 9,2 ευρώ η τιμή-στόχος

323
ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Αμυντική επένδυση με σχετική ανοσία απέναντι στον covid-19, χαρακτηρίζει την μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής, η χρηματιστηριακή εταιρεία Euroxx.

Ταυτόχρονα, η Euroxx αναβάθμισε την τιμή στόχο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής στα 12 ευρώ έναντι των 9,2 ευρώ και διατηρώντας την σύσταση Overweight.

Η ανθεκτικότητα της εταιρείας απέναντι στην κρίση, τα νέα έργα που προσέθεσε στο χαρτοφυλάκιό της και οι ευρύτερες προοπτικές της είναι η αιτία για την αναβάθμιση από την χρηματιστηριακή της τιμής στόχου στα 12 ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση της Euroxx, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή θα πετύχει τον στόχο για εγκατεστημένη ισχύ ΑΠΕ, ύψους 2.000 MW έως τα τέλη του 2022, δηλαδή νωρίτερα του 2025 που προέβλεπε αρχικά.

Η μετοχή της ΤΕΝΕΡΓ είναι η μοναδική ανάμεσα στα blue chips που καταγράφει από την αρχή του έτους έως σήμερα άνοδο 12%, υπεραποδίδοντας έναντι της ευρύτερης αγοράς που υποχωρεί στο ίδιο διάστημα κατά 32%.

Στην έκθεση η χρηματιστηριακή θυμίζει ότι μετά και την εγκατάσταση 358 MW που αφορούν δύο αιολικά πάρκα στις ΗΠΑ, η ΤΕΝΕΡΓ έχει φτάσει ήδη σε εγκατεστημένη ισχύ 1390 MW εκ των οποίων τα 1363 MW είναι αιολικά, τα 18 MW είναι υδροηλεκτρικά και τα 9 MW φωτοβολταϊκά. Σύμφωνα με την έκθεση οι εγχώριες και ξένες τράπεζες επιδεικνύουν ισχυρό ενδιαφέρον να χρηματοδοτήσουν τέτοια έργα.

Σύμφωνα εξάλλου με τα περυσινά οικονομικά αποτελέσματα, η ΤΕΝΕΡΓ διαθέτει πλέον ένα χαρτοφυκάκιο ισχύος 1.938 MW από έργα εν λειτουργία, υπό κατασκευή και σε φάση αδειοδότησης. Απέχει δηλαδή μόλις μερικά μεγαβάτ από το κρίσιμο νούμερο, γεγονός που σημαίνει ότι είναι ζήτημα χρόνου να το πιάσει ή και να το ξεπεράσει, συνυπολογίζοντας και τις αναταράξεις στην παγκόσμια οικονομία,

Η έκθεση σημειώνει ότι η ΤΕΝΕΡΓ έχει ένα στέρεο επενδυτικό μοντέλο, καθώς και ότι η μετοχή έχει επηρεαστεί σε μικρό μόνο βαθμό από την κρίση, δείχνοντας “αμυντικές αρετές, περιορισμένο ρίσκο για απώλειες και διατηρήσιμα μερίσματα”.

Στην ίδια λογική εντάσσεται και η εκτίμηση για ισχυρή δυναμική στην κερδοφορία για το διάστημα μέχρι και το 2022, με τις προβλέψεις να μιλούν για γενναιόδωρη μερισματική πολιτική, με απόδοση