Θέμα ωρών ο Ανασχηματισμός (ονόματα)

154
Ανασχηματισμός ενόψει

Θέμα ωρών φαίνεται ότι είναι ο Aνασχηματισμός της κυβέρνησης και πιθανότατα το νέο κυβερνητικό σχήμα θα είναι αυτό που θα οδηγήσει τη χώρα σε Εθνικές Εκλογές.

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές θέλουν τον Αλέξη Τσίπρα να προχωρά στην πλήρωση των κενών θέσεων στην κυβέρνηση ακόμη και αύριο, Παρασκευή, λίγο πριν αναχωρήσει για το Μόναχο για να μετάσχει στην Διάσκεψη για την Ασφάλεια ή το αργότερο τη Δευτέρα με την επιστροφή του.

Όλες οι πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο μιλούν για «μικρής κλίμακας» Ανασχηματισμό.

Ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει καταλήξει σε ένα περιορισμένο αριθμό αλλαγών στις οποίες θα προχωρήσει για να καλύψει κενές θέσεις κυρίως.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει στις αντικαταστάσεις των υπουργικών θώκων που κατέχουν σήμερα οι δύο υποψήφιοι δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ:

Θα οριστεί νέος υφυπουργός Εργασίας, καθώς ο Νάσος Ηλιόπουλος κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων

Θα οριστεί νέος υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, καθώς η Κατερίνα Νοτοπούλου κατέρχεται ως υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Αμόμα, αναμένεται να οριστεί νέος υπουργός Εξωτερικών καθώς ο πρωθυπουργός που κατέλαβε τη συγκεκριμένη θέση μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, είχε τονίσει ότι θα παραδώσει το αξίωμα μόλις ολοκληρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ισχυρό φαβορί για την θέση του υπουργού, προβάλλει ο νυν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Μέχρι τώρα πλην του ονόματος του Σωτήρη Βαλντέν που έχει ακουστεί για το χαρτοφυλάκιο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών επί ευρωπαϊκών υποθέσεων το Μαξίμου και η Κουμουνδούρου δεν αποκαλύπτουν το παραμικρό για τα ονόματα που θα μετάσχουν στο κυβερνητικό σχήμα που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Ο Σωτήρης Βαλντέν, προέρχεται από το παλαιό ΚΚΕ Εσωτερικού, που στηρίζει την ιδέα της σύγκλισης ΣΥΡΙΖΑ και Ανανεωτικής Αριστεράς και έχει αρθρογραφήσει για την εξωτερική πολιτική και τα Βαλκάνια στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα.

Επίσης, ακούγονται τα γνωστά ονόματα όπως των Νίκου Μπίστη και Γιάννη Ραγκούση για έναν υπουργικό θώκο.

Θεωρείται απίθανο να υπάρξουν αλλαγές στα οικονομικά υπουργεία. Αλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει πραγματικές εφεδρείες, ενώ το μόνο πρόσωπο που παίζει στην Κεντροαριστερά είναι η πρώην υπουργός του Γιώργου Παπανδρέου, Λούκα Κατσέλη.

Όσον αφορά στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, υπάρχει το σενάριο να το αναλάβει ο Κώστας Ζουράρις.

Και το γεγονός ότι δεν ψήφισε τη Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να του δίνει και αβαντάζ ειδικά για το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Οι πληροφορίες για τον ανασχηματισμό, διέρρευσαν μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στην Κουμουνδούρου.