Θεοδωράκης: «Θετική ψήφος για τις Πρέσπες δεν σημαίνει και Ψήφο Εμπιστοσύνης»

80
Θεοδωράκης: «4 από τους 6 που θα δώσουν Ψήφο Εμπιστοσύνης κρύβονται»

«Μια Ψήφος Εμπιστοσύνης δίνει λευκή επιταγή για συνέχιση της πολιτικής της κυβέρνησης», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την Ψήφο Εμπιστοσύνης.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι οι τέσσερις από τους έξι βουλευτές που δηλώνουν ότι θα δώσουν Ψήφο Εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση κρύβονται και αρνούνται να εξηγήσουν το γιατί.

Ακόμα, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι Ψήφος Εμπιστοσύνης σημαίνει οπωσδήποτε και θετική ψήφο για τις Πρέσπες.

«Αντιθέτως θετική ψήφος για τις Πρέσπες δεν σημαίνει ψήφος εμπιστοσύνης. Είναι κάτι που έχει ξεκαθαρίσει το Ποτάμι», πρόσθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε κάθε βουλευτή της νέας πλειοψηφίας να ξεκαθαρίσει σήμερα τι θα κάνει. «Εκτός αν έχουν σκοπό να παραμείνουν ντεμέκ Μακεδονομάχοι, με υπουργικά κοστούμια και φορέματα», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Πρότεινε επίσης να δεσμευτούν όλοι ότι οι βουλευτές να μην αλλάζουν κόμμα στη διάρκεια της θητείας τους. Όπως είπε, περιμένει απάντηση από την κ. Γεννηματά, τον κ. Μητσοτάκη και τον κ. Τσίπρα, στον οποίο καταλόγισε ότι «κρατάει την κυβέρνησή του και με βουλευτές που έχουν δοθεί από τον κ. Καμμένο με υποσχετική».

Καταλήγοντας, σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός πρέπει να κληθεί σύντομα να αποφασίσει.

«Το Ποτάμι επιμένει ότι θέλει την Ελλάδα αλλιώς, επιμένει ότι αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώσει με εκλογές», σημείωσε και τόνισε πως το Ποτάμι θα καταψηφίσει την κυβέρνηση.