Θεοδωράκης: «Δεν θα μας προσβάλλει και εμάς ο ιός του Πολακισμού»

87
Θεοδωράκης: «Δεν θα μας προσβάλλει και εμάς ο ιός του Πολακισμού»

«Η Ευρώπη είναι ένα βήμα πριν τις μεγάλες αποφάσεις. Η συζήτηση κάπου αλλού έχει ξεκινήσει. Σε μια γωνιά του κόσμου όλα αυτά δεν έχουν καμία σημασία. Τί ζήσαμε την Τετάρτη και τί θα ζήσουμε και απόψε; Συγκρούσεις εκτός ορίων για τα μικρά της πολιτικής, που στόχο έχουν τη συσπείρωση των ψηφοφόρων», τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Αυτή είναι η παλαιομοδίτικη τακτική των αριστερών και των δεξιών κομμάτων. Προσπαθείτε να μην ασχοληθεί η κοινωνία με τα σημαντικά των Ευρωεκλογών», είπε ακόμα ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Δεν θα μας προσβάλλει και εμάς ο ιός του Πολακισμού. Κανείς δεν θέλει να θυμάται τη σςυζήτηση. Ζητάμε από τον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη να κατεβάσουν τους τόνους. Θα κάνουμε κανένα debate; Εμείς είμαστε εδώ πάντως. Να οργανώσουν συζητήσεις όπως θέλουν, αλλά να συζητήσουμε για τις σημαντικές ευρωεκλογές που έχουμε μπροστά μας. Χθες, σε μια κρίσιμη στιγμή με την Τουρκία να κλιμακώνει, πήγα στην Τανάγρα, στην ΕΑΒ», ανέφερε ακόμα ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Ξέρετε ότι η Τουρκία ξεκινώντας από το μηδέν έχει αναπτύξει πρότυπη αμυντική βιομηχανία; Τί είδα στην ΕΑΒ; Ενα κουρασμένο σύστημα με απογοητευμένα στελέχη, ενώ ταυτόχρονα τα αεροσκάφη κάνουν ουρές για να επισκευαστούν και να συντηρηθούν. Δεν θα πω περισσότερα για τις αδυναμίες μας. Η χώρα χρειάζεται άμεσα αμυντική βιομηχανία», επισήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Για μας είναι υποκριτικές οι φωνές που λένε να σταματήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία και παράλληλα οι χώρες τους πουλάνε όπλα στην Τουρκία. Αυτά και την Οικονομία θα έπρεπε να συζητάμε. Για την οικονομία θα συζητήσουμε και την άλλη εβδομάδα με αφορμή τις παροχές σας. Παροχές τις λένε; προεκλογικά δώρα;», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Στόχο έχουν την επανακατάληψη της εξουσίας. Τί ζητάμε από τους πολίτες; Να θυμώσουν. Υπάρχει κι ένας άλλος θυμός. Να μην πέφτουν θύματα του τοξικού θυμού. Ο θυμός για τους ανθρώπους μπορεί να γίνει δύναμη.

«Ως προς την Ψήφο Εμπιστοσύνης δεν νομίζω ότι έχετε καμία απορία. Καταψηφίζουμε ξανά την Κυβέρνηση. Είμαστε απέναντι στις τυχοδιωκτικές πρακτικές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στους υπουργούς του παρελθόντος που έχουν μόνη έγνοια την ανακατάληψη της εξουσίας», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Να θυμώσουν με την κατάσταση που βιώνουν. Να βρουν λύσεις και να μην επιστρέψουν στα ίδια λάθη. Να ψηφίσουν αυτούς που δεν υποδύονται ρόλους στην πολιτική. Αυτούς που είναι ο εαυτός τους, χωρίς να μετέχουν στο ξεκατίνιασμα», σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα δεν είναι οικονομικό, είναι αμιγώς πολιτικό. Το πολιτικό σύστημα την οδήγηαε στην χρεοκοπία, και το 2015 την έσπρωξε ακόμη βαρύτερα στην κλίση. Το νέο καθεστώς που ζούμε και το παλιό που ζήσαμε δεν μπορούν να τραβήξουν τη χώρα μπροστά», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.