Θεοδωράκης για Δανέλλη: «Κατάντια, έβαλε πάνω απ' όλα το δικό του θέλω»

36
Αιχμές Θεοδωράκη κατά Δανέλλη

«Θέλω να απευθυνθώ στον κ. Δανέλλη: Αυτό που κάνετε δεν είναι έγκλημα, είναι κάτι χειρότερο. Είναι λάθος. Στο έγκλημα μπορεί να υπάρχει πάθος, ένστικτο και απερισκεψία. Στο λάθος υπάρχει σκέψη, μελέτη και υπολογισμός».

Τα παραπάνω είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την έναρξη της τοποθέτησής του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια για την Ψήφο Εμπιστοσύνης.

«Και γιατί αυτή η απόφαση; Πριν προσπαθήσω να απαντήσω στο ερώτημα να πω δυο λόγια για το Ποτάμι. Είναι κόμμα που προσπαθεί να είναι διαφορετικό από τα άλλα. Τα περισσότερα από όσα μας κατηγορούν ότι δεν έχουμε οργανώσεις δεν είναι αδυναμίες αλλά συνειδητές επιλογές. Συνειδητά δεν στήσαμε μηχανισμούς με αποσπασμένους δημοσίους υπαλλήλους», ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Το Ποτάμι προσπάθησε και κατάφερε να γίνει η σύγχρονη αντιπολίτευση κόντρα στην στείρα αντιπολίτευση. Ψηφίσαμε και δώσαμε ζωή σε νομοθετήματα που χωρίς εμάς δεν θα περνούσανε. Νόμους που διευρύνουν τα ατομικά δικαιώματα, το περιβάλλον και τις αποκρατικοποιήσεις. Υπήρχαν περιπτώσεις που βουλευτές ψήφισαν διαφορετικά. Ήταν θεμιτό. Η κόκκινη γραμμή ήταν μια: δεν δίνουμε Ψήφο Εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Το είπε ομόφωνα το πολιτικό μας συμβούλιο και ομόφωνα η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Δεν συγχωνεύεται με κανένα και δεν κάνει τα ρεπό του Καμμένου», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Σε αυτή την απόφαση μέχρι χθες ήμασταν όλοι σύμφωνοι και ξαφνικά βγαίνει ένας βουλευτής και λέει ότι δίνει Ψήφο Εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Τον Κυριάκο, την Έλσα, την Ζαχαρούλα, τον Παναγιώτη τον Κωστή όλους τους εθελοντές που μετέχουν στα συνέδρια τους ρωτάς;

Η απόφαση κύριε Δανέλλη δεν είναι η εξύψωση της πολιτικής αλλά η κατάντια της πολιτικής. Εξαγοράστηκε; Όχι. Δεν εξαγοράστηκε, ούτε λεφτά, ούτε καρέκλα παζάρεψε. Είμαι σίγουρος αλλά δεν κάνει μικρότερο το λάθος. Σε μια έξαρση εγωισμού έβαζε πάνω από όλα το δικό του θέλω. Η δική του άποψη, οι δικές του ιδέες ήταν ανώτερες από όλων των άλλων», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.