Θεοδωράκης για κυβέρνηση: Ψηφίζουν για την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, στηρίζουν τον Μαδούρο!

225
Αιχμές Θεοδωράκη κατά κυβέρνησης

«Δεν υπάρχει σπονδυλική στήλη στην πολιτική της κυβέρνηση», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατά την ομιλία του στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την κύρωση του πρωτοκόλλου προσχώρησης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Παράλληλα, ο Σταύρος Θεοδωράκης επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ την ώρα που στηριζει τον Μαδούρο!

Όσον αφορά στη στάση του κόμματός του επανέλαβε ότι δεν υπήρξαν πιέσεις και πως πρόκειται για συλλογικές αποφάσεις υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Το Ποτάμι δε θέλει μαύρες τρύπες στα Βαλκάνια, εξήγησε τη θέση του ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Στο πλαίσιο αυτό, αμφισβήτησε και την αξιοπιστία της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι δε διαφωνεί με την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, αλλά πως προτιμά να αφήσει να βγάλουν άλλοι τα κάστανα από τη φωτιά.

«Το Ποτάμι δεν θέλει Βαλκάνια με μαύρες τρύπες», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Θέλουμε την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι το Ποτάμι και δεν ποντάρει στην εχθρότητα με τις γειτονικές χώρες.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο Σταύρος Θεοδωράκης τους κάλεσε να αλλάξουν ρότα.

«Διαφωνείτε κύριοι της Νέας Δημοκρατίας με την επέκταση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια;», διερωτήθηκε και ανέφερε προς την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «συνεχίζετε να ποτίζετε με εθνικισμό τους Έλληνες, αρνείστε μια απόφαση ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή».

«Γιατί δεν ξεκαθαρίζετε στον ελληνικό λαό, ότι σαν κυβέρνηση θα θέσετε βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής χώρας;», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Παράλληλα, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως το Ποτάμι «εν γνώσει του θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη λογική και την πολιτική, αλλά και τους πολίτες».