Θεοδωράκης για Τσίπρα: «Χθες ήταν με έναν ακροδεξιό και τον Μαδούρο, τώρα είναι ευρωπαϊστής»

44
Θεοδωράκης: «Λογική λύση οι Πρέσπες»

«Δεν κοιτάζω την πολιτική μου επιβίωση αλλά την πατρίδα, τους Έλληνες, την κοινωνία, την οικονομία. Κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει ότι σκέφτομαι την καρέκλα μου. Παραμένω στο Ποτάμι και ξέρω ότι επιλογές που κάνω μικραίνουν το Ποτάμι. Επιλέγω το πατριωτικό και όχι το κομματικό καθήκον».

Τα παραπάνω ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης, εξηγώντας την απόφαση του Ποταμιού για ψήφο κατά συνείδηση όταν η Συμφωνία των Πρεσπών έλθει προς κύρωση στη Βουλή.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, χαρακτήρισε λογική λύση τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Είμαι αντίθετος με τον Τσίπρα, αλλά είναι λογική λύση οι Πρέσπες», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Το βασικό που πρέπει να σκεφτούμε αυτήν τη στιγμή είναι ότι σχεδόν όλος ο κόσμος αναγνωρίζει τους γείτονές μας ως Μακεδονία. Έχουμε την ευκαιρία να την προσδιορίσουμε ως Βόρεια Μακεδονία. Πρέπει να αρπάξουμε αυτήν την ευκαιρία», ανέφερε ακόμα ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτήρισε δικαιολογημένη την διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι όσοι παραμένουν στο Ποτάμι δεν θα πάνε αλλού.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού όταν ρωτήθηκε για το αν θα δεχόταν πρόσκληση να συμμετάσχει σε ευρύτερο μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων απάντησε: «Με τον κ.Τσίπρα μπορώ να συζητήσω για το κοινό καλό, αλλά δεν έχω κανένα λόγο για να συζητήσω τα πολιτικά του όνειρα. Χθες ήταν με έναν ακροδεξιό και τον Μαδούρο, τώρα ευρωπαϊστής. Ο ευρωπαϊκός μας προσανατολισμός είναι μόνιμη επιλογή, όχι ευκαιριακή».

Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές καθώς κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τη διάθεση του κόσμου.

«Υπάρχουν πολλοί αναποφάσιστοι, που τις κρίσιμες εβδομάδες θα επιλέξουν το Ποτάμι. Δεν θα παραμείνω στην πολιτική με δεκανίκια, αν δεν μπούμε στη βουλή, θα πάω σπίτι μου», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.