Θεοδωράκης: «Ο Πολάκης το παίζει γενικός εισαγγελέας σε ολόκληρη τη χώρα»

276

Την άποψη ότι είναι εκνευριστικό για τον Έλληνα πολίτη να βλέπει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, αντί να ασχολείται με τα σημαντικά προβλήματα των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας σε ολόκληρη τη χώρα να το παίζει γενικός εισαγγελέας εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι η εικόνα του γραφείου του υπουργού γεμάτο με φακέλους που αφορούν δικαστικές υποθέσεις, άσχετες με την υγεία, μαρτυρά ότι ο Παύλος Πολάκης έχει σε δεύτερη μοίρα τις πραγματικές του αρμοδιότητες.

Η ευθύνη γι’ αυτή τη συμπεριφορά, όπως σημείωσε, δεν μπορεί παρά να επιβαρύνει τον πρωθυπουργό, ο οποίος είναι αυτός που επιλέγει τους υπουργούς του και δίνει τον τόνο στη συμπεριφορά τους.

Μιλώντας στον Alpha, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι μια από τις εκκρεμότητες που θα καθορίσουν αν θα πάρουμε τα 750 εκατομμύρια ευρώ από την Ευρώπη, αφορά στις μεταρρυθμίσεις που δεν γίνονται στον τομέα της υγείας.

“Τα συμπτώματα της αρρώστιας του πολιτικού συστήματος μαρτυρούν ότι ο τόπος έχει ανάγκη από μια πολιτική αλλιώς και όχι απλώς από άλλους πολιτικούς και άλλους υπουργούς”, είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ερωτηθείς για τη συμμετοχή πρώην στελεχών του Ποταμιού στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, είπε ότι τα κόμματα δεν είναι οχυρά και ο καθένας έχει δικαίωμα να αλλάζει απόψεις.