Θεοδωράκης στην κυβέρνηση: «Τσακίζετε τα αδύναμα νοικοκυριά, τους μη προνομιούχους Έλληνες»

35
Επίθεση Θεοδωράκη στην κυβέρνηση

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης του Προϋπολογισμού του 2019.

Ασκώντας έντονη κριτική στις προβλέψεις του Προϋπολογισμού υποστήριξε ότι από αυτόν λείπουν φόροι και εισφορές! «Λείπουν φόροι και εισφορές από επενδύσεις που πολεμήσατε, από εργοτάξια στο Ελληνικό από τα έργα στου Αφάντου, λείπουν φόροι και εισφορές από μικρές και μεγάλες επενδύσεις που δεν χρηματοδοτήθηκαν από τράπεζες που είναι κουτσές, λείπουν φόροι και εισφορές όσων έφυγαν από την Ελλάδα», εξήγησε χαρακτηριστικά και επιτέθηκε στην κυβέρνηση σχετικά με την πρακτική να προσλαμβάνει μετακλητούς.

«Συνεχίζετε να παίρνετε μετακλητούς παντού, μόνο πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. από 1003 είναι 1449, φορείς δημοσίου, 227 το 2015 και έγιναν 374. Και συνεχίζετε να αυξάνετε και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου», ενώ αναρωτήθηκε εάν τόσα χρόνια δεν βρήκε η κυβέρνηση έστω μια άχρηστη υπηρεσία να καταργήσει.

Ακόμα, ο Σταύρος Θεοδωράκης επέμεινε ότι το Μέγαρο Μαξίμου υπερφορολόγησε τους Έλληνες πολίτες.

«Το 1/3 των φορολογητέων εισοδημάτων εξαφανίστηκε. Τι άλλο να φορολογήσετε λοιπόν; Από την μεσαία τάξη τι άλλο να πάρετε; Οι ελεύθεροι επαγγελματίες με εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ δίνουν στο κράτος έως και το 60% του εισοδήματός τους. Είμαστε η χώρα με τους υψηλότερους έμμεσους φόρους στην Ευρωζώνη. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι τσακίζετε τα αδύναμα νοικοκυριά, τους μη προνομιούχους Έλληνες με τους πιο άδικους κοινωνικά φόρους τους έμμεσους φόρους», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι «τα «δωράκια» που επιστρέφετε σε κάποιους με το κοινωνικό μέρισμα, τα έχετε εισπράξει πολλαπλά με τους έμμεσους φόρους».

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, ξεκαθαρίζοντας ότι το να λέει ο Αλέξης Τσίπρας «ότι η χρεοκοπία οφείλεται μόνο στην διαφθορά των ελίτ είναι ψέμα».  Κι αυτό διότι «αποσιωπά σπατάλες κράτους, αναδιανομή μιζέριας έχουν ρίζες σε ιδεοληψίες και λαϊκίστικη πολιτική».

Ακόμα μίλησε για τεράστιες συντάξεις και προνόμια στους «πελάτες-ψηφοφόρους» της Νέας Δημοκρατίας του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Αριστεράς.

«Γιατί μπορεί να μην κυβερνούσατε αλλά και εσείς πιέζατε, απειλούσατε, κάνατε καταλήψεις, ενισχύατε κάθε παράλογη διεκδίκηση. Χέρι-χέρι μαζί χτίσατε το πελατειακό κομματικό κράτος», προσέθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Τέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού έκανε εκτενή αναφορά στην βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ. «Να ξεκινήσω με ένα επίκαιρο ερώτημα: Τι συνδέει τις βαριοπούλες, τις μολότοφ, τα σφυριά – εφεύρεση του 2008 για να σπας τα μάρμαρα, τους βανδαλισμούς, τα καμένα περίπτερα με την βόμβα στον ΣΚΑΪ και στην Καθημερινή. Είναι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας. Της αλυσίδας της βίας. Προφανώς δεν είναι ίδιος ο πιτσιρικάς που πετάει μολότοφ μ' αυτόν που τοποθετεί εκρηκτικά σ' ένα κτίριο. Είναι όμως συμπτώματα της ίδιας θρησκείας, που θα μπορούσαμε να την ονομάσουμε Βαρβαρολαγνεία. Η Θεά είναι η βαρβαρότητα! Και όλα θυσιάζονται στους βωμούς της

Θα μιλήσω όμως για τις ευθύνες των ανθρώπων που είναι μέσα σε αυτή την αίθουσα. Πρώτη, η ευθύνη των κυβερνητικών: Η ασυλία πάντα και παντού, των συμμοριών που καταστρέφουν, απειλούν και καίνε. Δεν είναι κοινωνική πολιτική. Είναι εγκληματική πολιτική.

Ρώτησα τον κ. Τσίπρα, τον προκαλώ και τώρα να μας πει έστω και μια πολύμορφη συμμετοχική δράση που συνέβη τον Δεκέμβρη του '08 όταν καιγόταν και λεηλατήθηκε η Αθήνα

Εντάξει να πάσχουν από βαρβαρολαγνεία κάποιοι περιθωριακοί εξωκοινοβουλευτικοί. Αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας; Εκτός αν είναι συνθηματικό: Γιατί βρίσκονται οι διμοιρίες στην Ηρώδου Αττικού; -Είναι εκεί για να παρακολουθήσουν «πολύμορφες συμμετοχικές δράσεις»

Η ρητορική της μισαλλοδοξίας, του διχασμού και τελικά η ρητορική της βίας. Δεν μπορεί να είναι η γλώσσα της σύγχρονης πολιτικής. Αν ένας πολιτικός παρουσιάζει τον αντίπαλο του ως το απόλυτο κακό τότε γιατί να μην πεταχτεί και μια μολότοφ και μια βόμβα; Τον εχθρό στοχεύει!

Όλοι μας, λοιπόν, να μετράμε τα λόγια μας. Να μην στοχοποιούμε πολίτες, δημοσιογράφους, πολιτικούς αντιπάλους. Και σταματήστε και αυτή την κωμωδία με τα εμπάργκo. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον ΣΚΑΪ. Η Νέα Δημοκρατία με την ΕΡΤ».

Τέλος, ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε ότι το 2019 η Ελλάδα πρέπει να γυρίσει σελίδα, «πρέπει να ενισχυθούν οι δυνάμεις που ποτέ δεν κορόιδεψαν, που ποτέ δεν λαΐκισαν»!