Θεοδωράκης: Θα απαντήσω με στοιχεία ποιος σκότωσε την Κ.Ο. του Ποταμιού

79
Αιχμές Θεοδωράκη κατά Δανέλλη

«Θα ξεκινήσω με ένα ερώτημα: Ποιος σκότωσε την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού. Στις κοινοβουλευτικές συνθήκες που ζούμε θα μου επιτρέψετε να μην απαντήσω σήμερα. Θα απαντήσω όμως την επόμενη εβδομάδα με στοιχεία. Γιατί οι 222 χιλιάδες ψηφοφόροι του Ποταμιού απαιτούν να μάθουν ποιος σκότωσε την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα».

Τα παραπάνω ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, στην αρχή της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στη συνέχεια, ο Σταύρος Θεοδωράκης εξέφρασε τη θέση του υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού από τη μία παραδέχτηκε ότι η Συμφωνία δεν μας δίνει τα πάντα αλλά από την άλλη υποστήριξε ότι με την ψήφιση της συμφωνίας παύει η μονοπώληση του ονόματος από τους γείτονες.

Μάλιστα ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε πως η επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας θυμίζει αυτό που έλεγε και ο Αλέξης Τσίπρας το 2014 για το «σκίσιμο των μνημονίων». Πρόσθεσε ότι «όπως ο Τσίπρας δεν έφερε βελτιωμένο μνημόνιο αλλά σκληρότερο μνημόνιο», έτσι «δεν θα υπάρξει άλλη βελτιωμένη συμφωνία».

Όπως σημείωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, οι Έλληνες είμαστε περήφανοι για τη Μακεδονία και την ιστορία της αλλά για την πλειοψηφία του κόσμου παγκοσμίως, όταν κάνουν λόγο για «Μακεδονία» ο νους τους πάει στη Γιουγκοσλάβικη Δημοκρατία της Μακεδονίας. «Αυτό αποδεικνύει ότι τόσα χρόνια κάτι κάνουμε λάθος, ότι χώνουμε το κεφάλι μας στην άμμο», πρόσθεσε.

Ακόμα, τόνισε πως η Ελλάδα είναι αυτή που επιβάλλει στους γείτονες τη σύνθετη ονομασία, ενώ επεσήμανε πως αν η Βουλή απορρίψει τη Συμφωνία, η χώρα θα απομονωθεί διεθνώς, καθώς «όλοι οι σύμμαχοί μας θα είναι απέναντι στην Ελλάδα». Το Ποτάμι υπερασπίζεται την «ασφάλεια της χώρας και τις στέρεες σχέσεις με τους δυτικούς συμμάχους».

«Το Ποτάμι μπορεί να έχασε την κοινοβουλευτική του ομάδα αλλά δεν θα χάσει το κέντρο του και τον προσανατολισμό του», ανέφερε κλείνοντας την ομιλία του ο Σταύρος Θεοδωράκης.