Θεοδωρικάκος: «Δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων»

272
Θεοδωρικάκος: «Δεν θα γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων»

Νέο εκλογικό νόμο, με κατάργηση της απλή αναλογικής, δυνατότητα συμμετοχής στις βουλευτικές - Εθνικές Εκλογές των Ελλήνων του Εξωτερικού προανήγγειλε ότι θα προωθήσει άμεσα ο νέος υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Εσωτερικών.

Ακόμα, ο νέος υπουργός Εσωτερικών είπε ότι θα προχωρήσει σε νομοθετικές παρεμβάσεις, προκειμένου να διασφαλιστεί η κυβερνησιμότητα των δήμων. 

Νωρίτερα, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, ενώ επισήμανε ότι στόχος της νέας Κυβέρνησης είναι «να υπηρετήσει τον Έλληνα πολίτη και να γίνει το Δημόσιο στη συνείδηση των Ελλήνων μια απολύτως πετυχημένη υπόθεση εξυπηρέτησης της ελληνικής κοινωνίας».

«Παραλαμβάνετε ένα υπουργείο με παράδοση, γνώση και εμπειρία. Ένα επιτελικό υπουργείο με στρατηγική λειτουργία, που έχει να κάνει με τη δημόσια διοίκηση», ανέφερε η απερχόμενη υπουργός, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.