Θεοδωρικάκος: «Υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος να καταρρεύσει η ΔΕΗ» (Video)

77

«Υπάρχει πολύ σοβαρός κίνδυνος να καταρρεύσει η ΔΕΗ» εκτίμησε ο Τάκης Θεοδωρικάκος σχολιάζοντας την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η μεγαλύτερη δημόσια επιχείρηση στην Ελλάδα μετά την ανακοίνωση ότι το 2018 έκλεισε με ζημιές ενός δισ. ευρώ.

«Υπάρχει μια μεγάλη ωρολογιακή βόμβα που λέγεται ΔΕΗ. Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε όλοι οι Έλληνες αυτό, η ΔΕΗ έκλεισε πέρυσι με έλλειμμα ένα δισ. ευρώ, η μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας» τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαλύσει τη ΔΕΗ. Ένα δισ. έλλειμμα τη στιγμή που παρέλαβαν τη ΔΕΗ το 2014 με 80-90 εκατ. κέρδη» επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος. «Η κατάσταση της ΔΕΗ είναι τραγική, θα πρέπει να υπάρξουν οι λύσεις με τις οποίες να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά η εταιρεία», υποστήριξε.

«Εάν στις 7 Ιουλίου το βράδυ δεν υπάρχει κυβέρνηση στον τόπο, η χώρα θα μπει σε περιπέτειες» σημείωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: «Είναι τόσο άσχημη η πραγματική κατάσταση της οικονομίας, σήμερα, είναι τόσο άσχημη, είναι τόσο μεγάλα τα προβλήματα που αν θέλουμε να κάνουμε πράξη αυτά που σας έλεγα πριν θα χειαστεί η επιστράτευση -να μου επιτραπεί η λέξη- όλων των δημιουργικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων της χώρας».

«Γι' αυτό ο πρόεδρος μας» υπογράμμισε ο συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού της ΝΔ «έχει διευκρινίσει ότι σε κάθε περίπτωση θα σχηματίσει μια κυβέρνηση με τους αξιότερους των Ελλήνων για όλους τους Έλληνες και θα επιδιώξει τις μέγιστες δυνατές συγκλίσεις και συνεργασίες».

«Δύο εκατ. συμπολίτες μας χρωστούν στην εφορία μέχι 500 ευρώ. Για να χρωστάει κανείς 500 ευρώ σημαίνει ότι δεν έχει δυνατότητα να τα πληρώσει... Πάνω από ένα εκατ. συμπολίτες μας έχουν υποστεί κατασχέσεις. 250.000 συνταξιούχοι που έχουν βγει στη σύνταξη δεν εισπράττουν ακόμη τις συντάξεις τους, κρατιέται η σύνταξή τους για να μπορεί ο κ. Τσίπρας να μας λέει ότι έχει μεγάλα πρωτογενή πελονάσματα και να δίνει ψίχουλα παραμονές των εκλογών μήπως υφαρπάξει τις ψήφους τους, μέθοδος η οποία απέτυχε παταγωδώς» περιέγραψε την εικόνα ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Αυτά είναι τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η σημερινή κατάσταση είναι πάρα πολύ άσχημη. Ο Μητσοτάκης γνωρίζει αυτή την κατάσταση και είναι ξεκάθαρος στις δεσμεύσεις του. Το κεντρικό μας μήνυμα είναι δουλειές. Δουλειές μπορεί να γίνουν αν δημιουργηθούν επενδύσεις και επενδύσεις θα γίνουν αν μειωθεί η φορολογία. Η βασική δέσμευση της ΝΔ είναι η μείωση της φορολογίας ώστε να ενισχυθεί η υγιής επιχειρηματικότητα και δεύτερον οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ ώστε να ανακουφιστεί το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας» επισήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

«Σε ό,τι αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι. Είναι δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη: Δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος, ας σταματήσουν τη διασπορά fake news σε όλη τη χώρα, ας σταματήσουν να παίζουν με τις ζωές των ανθρώπων» είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Δείτε το βίντεο: