Θερμοκρασίες ρεκόρ σε Ολλανδία και Βέλγιο

157
Θερμοκρασίες ρεκόρ σε Βέλγιο και Ολλανδία

Θερμοκρασίες ρεκόρ σημειώνονται στην Ολλανδία και το Βέλγιο.

Η θερμοκρασία των 38,9 βαθμών Κελσίου καταγράφηκε την Τετάρτη στη στρατιωτική βάση Κλάιν Μπρόγκελ, στο βορειοανατολικό Βέλγιο, ένα ιστορικό ρεκόρ στη χώρα, ανακοίνωσε ο επικεφαλής μετεωρολόγος της μετεωρολογικής υπηρεσίας του Βελγίου (IRM) Ντάβιντ Ντεχενάου.

Ο σταθμός μέτρησης του Κλάιν Μπρόγκελ, που υπάγεται στον βελγικό στρατό, καταγράφει συχνά τις υψηλότερες θερμοκρασίες στη χώρα. Είχε μετρήσει θερμοκρασία 38,8 βαθμών Κελσίου το καλοκαίρι του 2018, διευκρίνισε ο μετεωρολόγος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

"Οι 38,9 βαθμοί που έδειξαν σήμερα το απόγευμα τοπική ώρα τα θερμόμετρα είναι «η υψηλότερη θερμοκρασία στο Βέλγιο από τότε που άρχισαν να καταγράφονται οι θερμοκρασίες το 1833", ανέφερε ο επιστήμονας.

Την ίδια ώρα, στην Ολλανδία, ο υδράργυρος ανήλθε επίσης σε επίπεδα ρεκόρ σήμερα, με 38,8 βαθμούς Κελσίου, ήτοι η υψηλότερη θερμοκρασία που έχει ποτέ καταγραφεί στη χώρα, ανακοίνωσε το βασιλικό ολλανδικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο (KNMI).

Με την Ευρώπη να πλήττεται από τον καύσωνα, στην Ολλανδία, τα θερμόμετρα έδειξαν 38,8 βαθμούς στο Γκίλζε-Ρίτζεν, στο νότιο τμήμα της χώρας, επισημαίνει το KNMI.

Το τελευταίο ρεκόρ χρονολογείται από το 1944, με 38,6 βαθμούς Κελσίου.