Θεσπιές Βοιωτίας: Από την κοινή εταιρεία στο διπλό φονικό

438
Βοιωτία: Από την κοινή εταιρεία στο διπλό φονικό

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Βοιωτίας το διπλό φονικό που συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής στις Θεσπιές.

Η πολύχρονη διαμάχη ανάμεσα σε δύο οικογένειες που είχαν εταιρείες security στη Θήβα είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους ένας πατέρας με τον γιο του.

Οι δύο άνδρες έχασαν τη ζωή τους μετά από συμπλοκή που ξέσπασε ανάμεσα σε κείνους και τον ιδιοκτήτη της ανταγωνιστικής εταιρείας και τον δικό του γιο και να τραυματισθούν άλλοι δύο άνθρωποι. Αφορμή για το μακελειό που ακολούθησε, στάθηκε μία πινακίδα έξω από σχολείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο ιδιοκτήτες που ήταν ξαδέλφια, είχαν στο παρελθόν κοινή εταιρεία security αλλά στην πορεία η μεταξύ τους συνεργασία δεν απέδωσε και έκαναν δύο χωριστές εταιρείες security.

Το τελευταίο διάστημα δημιουργήθηκε έντονος ανταγωνισμός μεταξύ τους , για τη «μοιρασιά» της βιομηχανικής περιοχής των Οινοφύτων και του Σχηματαρίου.

Σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής, ο δήμος της περιοχής είχε αναθέσει τη φύλαξη του σχολείου στις Θεσπιές Βοιωτίας στην εταιρεία security, ιδιοκτησίας του 67χρονου που κατέληξε νεκρός στο μακελειό.

Στην πορεία έληξε η σύμβαση και αποφασίστηκε να απογραφεί νέα σύμβαση με την ανταγωνίστρια εταιρεία security. Μόλις πήγαν οι άντρες της νέας εταιρείας να αναλάβουν τη φύλαξη του έργου, ήρθαν σε αντιπαράθεση με τους εργαζομένους της εταιρείας που είχε έως τότε τη φύλαξη του σχολείου.

Τότε ξέσπασε συμπλοκή μεταξύ των δύο αντιμαχόμενων πλευρών με αποτέλεσμα από τα πυρά να χάσουν τη ζωή τους ο ιδιοκτήτης της μίας εταιρείας security και ο γιος του και να τραυματιστεί σοβαρά ο ανιψιός.

Κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών, τραυματίστηκε και ο γιος του ιδιοκτήτη της ανταγωνιστικής εταιρείας ο οποίος μεταφέρθηκε από δύο γνωστούς του στην Αθήνα.

Οι αστυνομικοί που είχαν ξεκινήσει τις έρευνες, τον εντόπισαν και τον συνέλαβαν τη στιγμή που οι γιατροί περιποιούνταν το τραύμα του.

Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες χωρίς να έχουν βρεθεί τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν, ενώ εξετάζεται αν στην αιματηρή συμπλοκή συμμετείχαν και άλλα άτομα.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες

Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές από τους αυτόπτες μάρτυρες.

«Ο γιος του ιδιοκτήτη της μίας εταιρείας πήρε το όπλο και πυροβόλησε το γιο του ιδιοκτήτη της ανταγωνιστικής εταιρείας. Και μετά ο πατέρας του παιδιού που πυροβολήθηκε, όρμησε κατά πάνω του, πήρε το όπλο και σκότωσε το παιδί μαζί με τον πατέρα του και τραυμάτισε και τον ανιψιό», περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας στους δημοσιογράφους για τη αιματηρή συμπλοκή με τους δύο νεκρούς και τον έναν τραυματία.

Συγκλονισμένος δηλώνει και ο διευθυντής του σχολείου, στην είσοδο του οποίου έγινε το διπλό φονικό.

«Τρελάθηκα όταν ενημερώθηκα για το διπλό φονικό. Δεν μπορώ να ησυχάσω από εκείνη την ώρα. Και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί εκείνη την ώρα να ήταν το σχολείο σε λειτουργία, τρελαίνομαι», ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου.