Θεσσαλονίκη: Σε καραντίνα 29 εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Παπανικολάου» λόγω κορωνοϊού

133

Σε καραντίνα τέθηκαν 29 εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» λόγω των τεσσάρων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στο νοσηλευτικό προσωπικό, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. 

Ο Μιχάλης Γιαννάκος αναφερόμενος στα τέσσερα κρούσματα της νόσου στο «Νοσοκομείο Παπανικολάου», είπε ότι εργάζονταν στα δύο τμήματα κορωνοϊού που έχουν δημιουργηθεί στο νοσοκομείο, εκτιμώντας ότι κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό η εν λόγω εξέλιξη σχετίζεται με τα μέσα ατομικής προστασίας που παρέχονται στο προσωπικό.

«Για να λειτουργήσει το τμήμα Covid-19 ήρθαν νέοι συνάδελφοι, οι οποίοι μόλις είχαν προσληφθεί, χωρίς να έχουν καμιά εμπειρία», ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, μιλώντας στον Focus Fm 103,6, εξηγώντας ότι νοσηλευτής που ήταν σε καραντίνα αναγκάστηκε να δίνει οδηγίες μέσω τηλεφώνου για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του τμήματος.

Ακόμα, ο Μιχάλης Γιαννάκος πρόσθεσε ότι 135 υγειονομικοί υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί, εκ των οποίων οι έξι νοσηλεύονται με σοβαρή πνευμονία ενώ εργαζόμενος στο Νοσοκομείο Καστοριάς έχασε τη ζωή του.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη, ειδικά σε μάσκες υψηλής προστασίας ffp2 και ffp3», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Εκτός αυτού, όπως σημείωσε, δεν γίνονται τακτικοί εργαστηριακοί έλεγχοι στους υπαλλήλους.

Επίσης, είπε ότι δεν γίνονται έλεγχοι για κορωνοϊό σε όσους ασθενείς εισάγονται στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης αντιδραστηρίων συμπληρώνοντας ότι «πολλοί ασθενείς έρχονται με έναν απλό πονοκέφαλο και μετά από μέρες αποδεικνύεται ότι είναι περιστατικά κορωνοϊού».