Θεσσαλονίκη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Λαγκαδάς μετά τις πλημμύρες

179
Θεσσαλονίκη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Λαγκαδάς

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο δήμος Λαγκαδά, με εντολή του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, μετά τις πλημμύρες που προκάλεσε στην περιοχή η κακοκαιρία "Θάλεια".

Από τις πρώτες πρωινές ώρες βρίσκεται στον Λαγκαδά η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, προκειμένου να γίνει η αποτίμηση των καταστροφών της θεομηνίας, σύμφωνα με το voria.gr.

Η Βούλα Πατουλίδου βρίσκεται στην περιοχή με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αυτοτελούς Προστασίας της ΠΚΜ, Μπάμπη Στεργιάδη και τον δήμαρχο Γιάννη Ταχμαζίδη, όπου συντονίζουν τις δράσεις της επόμενης μέρας για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Η Βούλα Πατουλίδου ζητά από τους κατοίκους της περιοχής να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, όσο ο χείμαρρος καθιστά την κυκλοφορία αδύνατη, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Η αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ είχε θέσει τους φορείς που εμπλέκονται στα έργα και τις δράσεις σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει σχεδιασμού προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα.

Η Πυροσβεστική έχει απεγκλωβίσει 17 άτομα.