Θοδωρής Λιβάνιος: Ο νέος υφυπουργός Εσωτερικών

111
Θοδωρής Λιβάνιος: Ο νέος υφυπουργός Εσωτερικών

Ο Θοδωρής Λιβάνιος είναι ο νέος υφυπουργός Εσωτερικών στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Θοδωρής Λιβάνιος είναι εξ απορρήτων συνεργάτης του νέου πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη και ο άνθρωπος που πρωτοστάτησε στη διαδικτυακή προεκλογική καμπάνια της κόμματος.

Ο Θοδωρής Λιβάνιος έχει πλούσιο βιογραφικό, καθώς αποφοίτησε από το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ακόμα, εργάστηκε για πάνω από μία δεκαετία σε επιχειρήσεις πληροφορικής και έρευνας αγοράς στον ιδιωτικό τομέα.

Εκτός από επικεφαλής του web-team της Νέας Δημοκρατίας, ο Θοδωρής Λιβάνιος έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επί υπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη και Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Αθηναίων.

Μάλιστα, το 2010 διετέλεσε ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ως στενός συνεργάτης του Γιάννη Ραγκούση, και ήταν από τους βασικούς συντελεστές στη σύνταξη και προετοιμασία για την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για το σχέδιο «Καλλικράτης» και του νέου νόμου για τις εκλογικές δαπάνες στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Ο Θοδωρής Λιβάνιος είχε οριστεί με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας νέος υπεύθυνος μηχανογράφησης του κόμματος.

Ο 42χρονος προγραμματιστής είχε πάρει στα χέρια του ολόκληρο τον κατάλογο με τα 404.000 εγγεγραμμένα μέλη, όπως αυτός διαμορφώθηκε από τις εκλογές της 20ής Δεκεμβρίου του 2015, και είχε ασχοληθεί με την πλήρη καταγραφή και ταξινόμησή τους σε ομάδες.

Συγκεκριμένα, είχε στα χέρια του τη λίστα με τα 404.000 μέλη που ψήφισαν στον πρώτο γύρο και με βάση έναν αλγόριθμο που δημιούργησε και τη ροή αποτελεσμάτων, που έρχονταν από διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ως υφυπουργός Εσωτερικών θα έχει αρμοδιότητα τη Δημόσια Διοίκηση, τους ΟΤΑ και τη διαμόρφωση του εκλογικού νόμου που θα καταργήσει την απλή αναλογική και ταυτόχρονα θα μειώνει το μπόνους των 50 εδρών.