Θράσος χιλίων πιθήκων από την «Αυγή» (εικόνα)

68

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι από τις υπογραφές των μελών της νέας κυβέρνησης, η εφημερίδα Αυγή έσπευσε να δημιουργήσει εντυπώσεις με ένα μνημειώδες πρωτοσέλιδο στο οποίο κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη για την απόφαση να τεθεί η εποπτεία των δημόσιων ΜΜΕ στον πρωθυπουργό. «Βόρεια Κορέα» γράφει η εφημερίδα!

Φαίνεται ότι ξέχασαν πολύ γρήγορα τα έργα και τις ημέρες ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΡΤ, αλλά και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ξέχασαν το «σιωπή, μιλάει ο υπουργός» που είπε η Κατερίνα Ακριβοπούλου στον δημοσιογράφο των Παραπολιτικών, Κώστα Παπαχλιμίτζο, που προσπάθησε να πάρει το λόγο και να ρωτήσει τον τότε υπουργό Παύλο Πολάκη.

Ξέχασαν επίσης τον περίφημο Καψώχα και τα σχόλια που έκανε στην «Δεύτερη Ματιά» για ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ας τα θυμηθούμε: «Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν μία ιδεολογική σάλτσα διανθισμένη με εθνικιστικές αναφορές. Μιλάω για την εμμονή του σε ένα νεοφιλελεύθερο δόγμα ανάλγητο και ακραίο. Μιλάω για τις ιδιωτικοποιήσεις. Ακούγοντας το σύνολο της ομιλίας του το Σάββατο νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού, τον Σέρτζιο Πανούτσιο ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι.»

Αλλά ακόμα και μετά την έξοδο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση, η Κατερίνα Ακριβοπούλου παρέδιδε «μαθήματα δεοντολογίας» από αέρος.

Έσπευσε να υιοθετήσει άκριτα το δημοσίευμα ενός ακόμη «έγκριτου» της πρώτης φοράς Αριστεράς, του εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη, περί δήθεν επίσκεψης του Βαγγέλη Μαρινάκη στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.

Στη συνέχεια, η παρουσιάστρια αρκέστηκε απλά να αναφέρει το γεγονός ότι ο κ. Μαρινάκης διέψευσε τη σχετική είδηση χωρίς να μπει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Τελικώς, χρειάστηκε να περάσει μία ώρα εκπομπής και άλλη μία από την στιγμή που ο εφοπλιστής είχε δημοσιοποιήσει την απάντησή του προκειμένου να τη διαβάσει ολόκληρη στον τηλεοπτικό αέρα.

Πάντως, το σημερινό πρωτοσέλιδο, προφανώς είναι ενδεικτικό της αντιπολίτευσης που θα ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η εφημερίδα δεν περίμενε καν τη συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου όπου ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για τις πολιτικές που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση ενώ θα αναφερθεί και στο νέο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας.

Η εφημερίδα ειρωνεύεται και τη συνάντηση του νέου υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη με εκπροσώπους της Lamda για την επένδυση του Ελληνικού η οποία «κόλλησε» επί ΣΥΡΙΖΑ.