Θρασύς, ψεύτης και διχαστικός ο Τσίπρας κούνησε το δάχτυλο στην κυβέρνηση 30 ημερών

488

Σε μάχες οπισθοφυλακών και απόπειρα αναζήτησης άλλοθι για την ήττα που υπέστη στις εκλογές, την οποία απέδωσε στα... μέσα ενημέρωσης, επιδόθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατά τη συζήτηση του κυβερνητικού νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος δέχθηκε σφοδρά πυρά από τους υπουργούς Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Τι είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ο πρώην πρωθυπουργός; Ότι η ΝΔ άλωσε το κράτος, ότι ο Μητσοτάκης βάλλει κατά των δημοκρατικών θεσμών και της κοινής λογικής.

Ανέφερε επίσης ότι η μόνη δουλειά που έκανε η κυβέρνηση ήταν τα χατίρια στον Λάτση και 205 εκατ. ευρώ επιπλέον μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ αλλά για τα μεγάλα βαλάντια.

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος που μεταξύ άλλων, όπως είπε, μετατρέπει το πρωθυπουργικό γραφείο σε Λεβιάθαν με στρατιές μετακλητών και σχολίασε ότι τις πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης «θα τις ζήλευε ακόμη και η κυβέρνηση Όρμπαν στην Ουγγαρία», «μπορεί και η κυβέρνηση Μπολσονάρο στη Βραζιλία, αν λάβουμε υπόψη μας και τους υμνητές της Χούντας που έχετε διορίσει σε κυβερνητικές θέσεις».

«Από τις πρώτες τρεις εβδομάδες, αποδεικνύετε ότι το μόνο σχέδιο που πράγματι είχατε έτοιμο, ήταν αυτό της άλωσης του κράτους, γινόμαστε μάρτυρες της υλοποίησης ενός σχεδίου που βάλλει ευθέως εναντίον των δημοκρατικών θεσμών και της κοινής λογικής», ανέφερε μεταξύ των άλλων στην ομιλία του ο κ. Αλέξης Τσίπρας.

Επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό, υποστήριξε ότι είναι εμφανής η πρόθεση του «να ξαναστήσει ένα βαθύ και ανεξέλεγκτο κομματικό κράτος» και «να κυβερνήσει τη χώρα με τον γνώριμο αυταρχισμό της Δεξιάς και την παραπληροφόρηση των χορηγών του».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το σχέδιο της για την οικονομία «εξαντλήθηκε στα χατήρια σας στον κ. Λάτση για το Ελληνικό και σε 205 εκατ. ευρώ επιπλέον μειώσεις, σε αυτές που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη δρομολογήσει στον ΕΝΦΙΑ, και μάλιστα μειώσεις στα μεγάλα βαλάντια».

Κατά την εκτίμηση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος θα επιφέρει πρόσθετα γραφειοκρατικά και δημοσιονομικά βάρη, καθώς και ετήσια επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού ύψους τουλάχιστον 2.271.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, μέσα σε 29 ημέρες ο Μητσοτάκης κατέλυσε τη Δημοκρατία, εγκαθίδρυσε κομματικό κράτος, έβαλε στρατιές μετακλητών, εξυπηρέτησε τα συμφέροντα επιχειρηματιών και πλούσιων με μεγάλες περιουσίες.

Και τα υποστήριξε όλα αυτά εκείνος που επί 4,5 χρόνια ήταν αρχηγός του κράτους και που αποδοκιμάστηκε ακριβώς για τις πρακτικές που ο ίδιος τώρα καταγγέλλει τους άλλους ότι έκαναν σε ένα μήνα.

Μιλάει ο Τσίπρας για άλωση του κράτους και για στρατιές μετακλητών. Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βόλεψε χιλιάδες κομματικά στελέχη του ίδιου του κόμματος, των ΑΝΕΛ και του παλαιού ΠΑΣΟΚ που μετακινήθηκε ξαφνικά προς τα αριστερά.

Ξεχνάει ο πρώην πρωθυπουργός ή απλά πρόκειται για φθηνή αντιπολίτευση το γεγονός ότι στα γραφεία υπουργών κουμάντο έκαναν άνθρωποι που προσκύνησαν το σύστημα Μαξίμου;

Ξεχνάει ότι όλοι οι γενικοί γραμματείς έπιασαν θέσεις ευθύνης χωρίς καμιά ουσιαστική αξιολόγηση; Και μπορεί κάποιοι να ήταν πετυχημένοι.

Μπορεί να έκαναν σοβαρή δουλειά γιατί όντως είχαν όρεξη να δουλέψουν. Ομως, πως μπορεί να μιλά για άλωση του κράτους ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν η επιτομή της κομματικοποίηση του δημόσιου τομέα;

Να μιλήσουμε για την προσπάθεια ελέγχου των μέσων ενημέρωσης; Την προσπάθεια να φιμωθούν δημοσιογράφοι με απειλές και εκβιασμούς;

Να μιλήσουμε για το διαχωρισμό καλών και κακών μίντια με τα δεύτερα να χαρακτηρίζονται «πόρνες» της διαπλοκής από τον πρώην… επιτελάρχη του Τσίπρα, τον κ. Καρτερό;

Ποιος ξεχνά την προσπάθεια να κλείσουν εφημερίδες και ενημερωτικά sites κι όταν αυτό δεν επιτεύχθηκε έγινε προσπάθεια ελέγχου τους με «κομματάρχες» που θα έδιναν τη γραμμή;

Ποιος ξεχνά ότι συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης δημιουργήθηκαν εν μια νυκτί επί ΣΥΡΙΖΑ και αν και ανυπόληπτα έπαιρναν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ «διαφήμιση» από ελεγχόμενους από την κυβέρνηση επιχειρηματίες;

Μίλησε ο κ. Τσίπρας για εξυπηρέτηση του κ. Λάτση για το Ελληνικό. Αυτός που που επί 4,5 χρόνια έβρισκε κάθε τρόπο για να μπλοκάρει η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη. Που θυμήθηκε ακόμη και τους κορμοράνους του Βοτανικού ή τα αρχαία στον αεροδιάδρομο που λειτουργούσε επί δεκαετίες.

Κι αντί να κάνει την αυτοκριτική του που μετέτρεψε την Ελλάδα σε χώρα ανυπόληπτη στα μάτια των ξένων, κουνάει το δάκτυλο σε όποιον κάνει προσπάθεια για να ξεμπλοκάρει ένα έργο που θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια.

Όπως φαίνεται, ο κ. Τσίπρας δεν έμαθε από τα λάθη του και δείχνει έτοιμος να κάνει χειρότερα από αυτά που έκανε για να ανέλθει στην εξουσία. Δεν θα έχει πρόβλημα να φέρει το χάος προκειμένου να αποκτήσει ξανά αυτά που πιστεύει ότι άδικα του στέρησε ο… ελληνικός λαός.