Θρίλερ για τον 151ο «πρόθυμο» να στηρίξει τον Τσίπρα: Πιέζει ο Θεοδωράκης τον Δανέλλη

36

Σε εξέλιξη είναι τις τελευταίες ώρες ένα πολιτικό θρίλερ ενόψει της ψηφοφορίας την Τετάρτη για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα, καθώς στο Ποτάμι γίνεται προσπάθεια ο βουλευτής, Σπύρος Δανέλλης, να μην αποτελέσει τον 151ο «πρόθυμο» που αναζητά απεγνωσμένα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αυτό γιατί ο Αλέξης Τσίπρας και το Μέγαρο Μαξίμου πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν, την παρούσα χρονική στιγμή, άλλες εφεδρείες για την 151η ψήφο, σε περίπτωση που ο βουλευτής του Ποταμιού αποφασίσει να ψηφίσει αρνητικά ή να απέχει.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, έχει κλειστεί σήμερα ραντεβού του επικεφαλής του κόμματος, Σταύρου Θεοδωράκη, με τον βουλευτή, στην προσπάθεια να μεταπεισθεί και να ακολουθήσει τη γραμμ΄του Ποταμιού, δηλαδή να πει όχι στην παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και να ψηφίσει κατά συνείδηση για τις Πρέσπες.

Να θυμίσουμε ότι το Ποτάμι έχει θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας προκειμένου οι βουλευτές του να πουν «όχι» στην ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα ο Σπύρος Δανέλλης να βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Ο βουλευτής του Ποταμιού έχει ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών και έχει κατά το παρελθόν δηλώσει ότι θα την υπερψηφίσει.

Αν και άλλοι βουλευτές διαχώρισαν την ψηφοφορία για την επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, επί της ουσίας τα δύο αυτά συνδέονται.

Ο Πάνος Καμμένος απέσυρε την στήριξή του στην κυβέρνηση εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών και ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής προκειμένου η κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της -με πρώτη πράξη να είναι η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως άλλωστε και ο ίδιος ξεκαθάρισε μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο Σπύρος Δανέλλης βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, καθώς έχει ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά το κόμμα του τού ζητά να καταψηφίσει την κυβέρνηση, αλλιώς θα διαγραφεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού.

Δεδομένου, δε, ότι στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται βέβαιο ότι θα προστεθούν 4 βουλευτές των ΑΝΕΛ που φαίνεται ότι έχουν πάρει κι εκείνοι «διαζύγιο» από τον Πάνο Καμμένο καθώς και η Κατερίνα Παπακώστα, ο Σπύρος Δανέλλης φαίνεται πως είναι ο 151ος βουλευτής που χρειάζεται ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο ίδιος ο βουλευτής του Ποταμιού φαίνεται να βρίσκεται μπροστά σε δίλημμα και όπως είναι αναμενόμενο τις επόμενες ώρες θα του ασκηθούν ασφυκτικές πιέσεις, καθώς από την ψήφο του κρίνεται το μέλλον της κυβέρνησης.