Θρίλερ στο έγκλημα της Κύπρου: O 33χρονος δεν είναι ο βασικός ύποπτος

222
Θρίλερ στο έγκλημα της Κύπρου: Δεν είναι ο βασικός ύποπτος ο 33χρονος

Η Κυπριακή Αστυνομία, μία εβδομάδα μετά τον διπλό φόνο στον Στρόβολο της Λευκωσίας, προχώρησε στη σύλληψη ενός 33χρονου, ο οποίος ωστόσο δεν φαίνεται να σχετίζεται άμεσα με το συγκεκριμένο έγκλημα.

Ο 33χρονος, γνωστός ως «Τζιωνής», έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία για υποθέσεις διαρρήξεων και ναρκωτικών.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η σύλληψη του 33χρονου προέκυψε μετά τον εντοπισμό γενετικού του υλικού στο σπίτι που δολοφονήθηκαν ο 60χρονος καθηγητής Γιώργος Χατζηγεωργίου και η 59χρονη σύζυγος του Ντίνα Σεργίου που εργαζόταν στη Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Το DNA του συλληφθέντα πιθανότατα σχετίζεται με παλαιότερη διάρρηξη στο σπίτι και εντοπίστηκε και ταυτοποιήθηκε μετά την δολοφονία. Παράλληλα προέκυψε και παρουσία του συλληφθέντα στην περιοχή, μέσα από τα συστήματα παρακολούθησης σπιτιών και καταστημάτων πέριξ της οδού Ζαλόγγου όπου διαπράχθηκε το έγκλημα.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως οι έρευνες παραμένουν επικεντρωμένες σε συγκεκριμένη κατεύθυνση η οποία δεν αφορά τον 33χρονο, αλλά παράλληλα εξετάζεται κάθε πτυχή και κάθε στοιχείο που προκύπτει από την ανάκριση, και τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων.

Χθες ο 33χρονος υποβλήθηκε σε εξαντλητική ανάκριση και αυτό που επιβεβαιώθηκε είναι ότι διέπραττε διαρρήξεις στην περιοχή για να εξασφαλίσει χρήματα για αγορά ναρκωτικών. Είναι άγνωστο αν τελικώς οι ανακριτές θα τον οδηγήσουν σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου για να ζητήσουν διάταγμα προφυλάκισης παρουσιάζοντας τον ως ύποπτο για τον φόνο.

Παράλληλα, η ανακριτική ομάδα ενισχύθηκε και αριθμεί τα 15 άτομα ενώ αναμένεται και ειδικός εμπειρογνώμονας της Scotland Yard ο οποίος θα αξιοποιηθεί ως σύμβουλος της Κυπριακής Αστυνομίας, στη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ένα από τα σημαντικά τεκμήρια που έχουν οι αστυνομικοί στα χέρια τους είναι μια πιτζάμα η οποία φέρει κηλίδες αίματος και βρέθηκε καλά κρυμμένη σε ένα αντικείμενο που βρισκόταν εντός του σπιτιού.

Η πιτζάμα έχει σταλεί για εξέταση DNA ώστε να επιβεβαιωθεί ότι το αίμα ανήκει στα θύματα ενώ θα προκύψει και η ταυτότητα του ανθρώπου που τη φορούσε από ίχνη που σίγουρα βρίσκονται στο ύφασμα (ιδρώτας, τρίχες κλπ).

Το συγκεκριμένο τεκμήριο ενισχύει τις υποψίες που από την αρχή είχε η ανακριτική ομάδα σε σχέση με πρόσωπο που είχε σχέση με τα δύο θύματα και ελεύθερη πρόσβαση στο σπίτι, το οποίο υπενθυμίζουμε δεν είχε παραβιαστεί την ημέρα του φόνου.