Τι αλλάζει στην πλατεία Συντάγματος (Photos)

226
Τι αλλάζει στην πλατεία Συντάγματος

Συνεχίζονται οι αλλαγές στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο του «Μεγάλου Περιπάτου», με τις τελευταίες εργασίες να αφορούν την πλατεία Συντάγματος.

Οι εργασίες για την επέκταση ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου και ολοκληρώθηκαν σήμερα το πρωί, με τον αντιδήμαρχο Αθηναίων, Βασίλη Αξιώτη, να τονίζει στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, πως «σε λιγότερο από 48 ώρες αποδόθηκε σε χρήση στους πολίτες», ενώ εξήγησε ότι πρόκειται για πάνω από 1.000 τ.μ. δημόσιου χώρου επί των οποίων δημιουργείται «μια πράσινη όαση».

Μεγάλος Περίπατος: Έτσι είναι το «νέο» Σύνταγμα - Οι αλλαγές που έγιναν

Όπως επισημαίνει η δημοτική αρχή, «οι νέες ρυθμίσεις, στην κάτω πλευρά της Πλατείας Συντάγματος, εκτός από την απόδοση σημαντικού χώρου στους πεζούς, θα διευκολύνουν επίσης την διέλευση από την οδό Ερμού προς το κέντρο της πλατείας, αφού η διάβαση των πεζών θα έχει μικρότερο μήκος».

syntagma-2.jpg

Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις, ο Βασίλης Αξιώτης σημείωσε ότι έχουν επιλεγεί και χρησιμοποιούνται έντεκα διαφορετικοί τύποι φυτοσυνθέσεων για να κοσμήσουν τον «Μεγάλο Περίπατο».

Ακόμα, την Πέμπτη θα τοποθετηθούν στο Σύνταγμα τρεις φοίνικες, ενώ τα λευκά κυκλικά παγκάκια θα σκιάζονται φυσικά -όπως τονίστηκε- καθώς θα μεγαλώνουν τα δέντρα που βρίσκονται στο εσωτερικό της κατασκευής.

syntagma-1.jpg

Σχετικά με τα κυκλοφοριακά μέτρα, στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος στο εξής είναι τρεις οι λωρίδες ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τα οχήματα και μία λωρίδα αποκλειστικά για τα λεωφορεία.

Για τα ταξί προβλέπεται η παλιά πιάτσα της οδού Όθωνος, καθώς και μία νέα, στην οδό Καραγιώργη Σερβίας.

syntagma-6.jpg

syntagma-7.jpg

megalos-peripatos-syntagma1