Τι αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα exit polls

185
Exit polls: H πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι «θα περιμένουμε τις πρώτες εκτιμήσεις των πραγματικών αποτελεσμάτων του υπουργείου Εσωτερικών, για να σχολιάσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια το μήνυμα της κάλπης.

Σε κάθε περίπτωση όσοι περίμεναν ή είχαν προεξοφλήσει ότι το αποτέλεσμα των σημερινών Ευρωεκλογών θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις, φαίνεται πως θα διαψευσθούν», καταλήγει το σχόλιο του κυβερνώντος κόμματος.

Η δήλωση του Τζανακόπουλου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, έκανε το πρώτο σχόλιο από την πλευρά της κυβέρνησης για τα exit polls.

Σε δηλώσεις του στο OPEN TV, όπου παρακολούθησε ζωντανά το exit polls, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σχολίασε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υποστεί στρατηγική ήττα».

«Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί. Τα αποτελέσματα, τα οποία έχουν ληφθεί υπόψη, είναι αποτελέσματα μέχρι τις 16:30. Έχουν μεσολαβήσει αρκετές ώρες από εκείνη τη στιγμή. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να έχει υποστεί τη στρατηγική ήττα, την οποία επενδύει η Νέα Δημοκρατία. Είναι ένας από τους δύο μεγάλους πόλους του πολιτικού συστήματος, με αξιώσεις ακόμη και να επιτύχει μία νίκη στις επερχόμενες Eθνικές Eκλογές», ανέφερε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.