Τι αναφέρει το νοσοκομείο για το αγοράκι που έχασε τη ζωή του σε βρεφονηπιακό σταθμό

144
Σοκ: 54χρονος από το Κονγκό βίασε εξάχρονο ομοεθνή του

Ιατρικό ανακοινωθέν εξέδωσε το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» για το αγόρι ηλικίας 2,5 ετών, που διακομίστηκε εκεί στις 4 Οκτωβρίου μέσω ΕΚΑΒ, αλλά κατέληξε μετά από δέκα ημέρες νοσηλείας.

Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα, βάσει των οποίων το παιδάκι έχασε τη ζωή του κατά την ώρα του φαγητού (αρακάς), σε ιδιωτικό βρεφονηπιακό σταθμό των νοτίων προαστίων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το νοσοκομείο, το νήπιο έφθασε στο νοσοκομείο «άσφυγμο και απνοϊκό. Διασωληνώθηκε και μετά από 20΄ καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, ανέκτησε αυτόματη κυκλοφορία.

Μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για περαιτέρω αντιμετώπιση. Από την πρώτη αξονική τομογραφία εγκεφάλου που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκαν ισχαιμικές αλλοιώσεις. Τις επόμενες ώρες ανέπτυξε εγκεφαλικό οίδημα, το οποίο αντιμετωπίστηκε τόσο φαρμακευτικά, όσο και χειρουργικά από τη Nευροχειρουργική Kλινική, με τη διενέργεια άμφω αποσυμπιεστικής κρανιεκτομής.

Παρά την πλήρη υποστήριξη όλων των συστημάτων φαρμακευτικά και μηχανικά, το νήπιο παρουσίασε συνεχή επιδείνωση και κατέληξε στις 14.10.2019. Μεταφέρθηκε για τη διενέργεια νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η οικογένεια του αγοριού θα κινηθεί νομικά κατά των υπευθύνων του βρεφονηπιακού σταθμού.