Τι αναφέρουν εισαγγελικές πηγές για την κατάθεση Φρουζή

518
Τι αναφέρουν εισαγγελικές πηγές για την κατάθεση Φρουζή

Κύκλοι της Εισαγγελίας Διαφθοράς, επικεφαλής της οποίας είναι η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη, επιχειρούν να αποδομήσουν τα όσα φέρεται να κατάθεσε ο Κωνσταντίνος Φρουζής στην Προανακριτική Επιτροπή και τις αποκαλύψεις πως δέχθηκε πιέσεις για να κατονομάσει πολιτικά πρόσωπα.

Οι εισαγγελικές πηγές τονίζουν ότι «ο κ. Φρουζής είναι κατηγορούμενος και μπορεί να λέει ό,τι θέλει για να υπερασπίσει τη θέση του».

Οι ίδιοι κύκλοι, υποστηρίζουν πως το ραντεβού με τους τρεις εισαγγελείς, το οποίο ο Κωνσταντίνος Φρούζης φέρεται να ανέφερε πως  ήταν άτυπο, έγινε παρουσία των δικηγόρων του, τον Μάιο του 2018, στο πλαίσιο της αίτησης που έκανε ο ίδιος στους εισαγγελείς για άρση της δέσμευσης των λογαριασμών που διατηρούσε την Ελβετία.

Εκφράζοντας ουσιαστικά τις θέσεις της Ελένης Τουλουπάκη, οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ακόμη ότι δεν θα μπορούσε να είχε προταθεί στον Κωνσταντίνο Φρουζή οτιδήποτε αφού είχε ήδη καταστεί κατηγορούμενος τρεις μήνες νωρίτερα του είχε απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα και είχαν δεσμευθεί οι λογαριασμοί του.

Στο μεταξύ, εντός του Νοεμβρίου αναμένεται να αποφασίσει η Ολομέλεια Εφετών εάν η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis θα ανατεθεί σε Εφέτη Ανακριτή μετά τη σχετική παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα.