Τι αναφέρουν οι βελγικές Αρχές για το αυτοκίνητο που έπεσε στην αυτοκινητοπομπή των Μέι και Μισέλ

92
Τι αναφέρουν οι βελγικές Αρχές για το αυτοκίνητο που έπεσε στην αυτοκινητοπομπή των Μέι και Μισέλ

Τροχαίο ατύχημα με την αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τους πρωθυπουργούς του Βελγίου, Σαρλ Μισέλ και της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, συνέβη σε βελγικό αυτοκινητόδρομο κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία.

Τα βελγικά Μέσα Ενημέρωσης κάνουν λόγο για προφανές ατύχημα και όχι για τρομοκρατική κίνηση.

Η Αστυνομία του Βελγίου επισημαίνει πως πρόκειται για ατύχημα, ενώ και ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού του Βελγίου διέψευσε οποιοδήποτε σενάριο περί τρομοκρατικής δράσης.

Σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, η αυτοκινητοπομπή μετέφερε την πρωθυπουργό της Βρετανίας και τον Βέλγο ομόλογό της, οι οποίοι είχαν καταθέσει νωρίτερα στεφάνια στους τάφους Βρετανών νεκρών του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το όχημα συγκρούστηκε με την αυτοκινητοπομπή, παρασύροντας δύο αστυνομικούς που επέβαιναν σε μηχανές.

Οι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ τα βελγικά μέσα κάνουν λόγο για προφανές ατύχημα και όχι τρομοκρατική κίνηση.

Δεν υπάρχουν άλλοι τραυματίες, σύμφωνα με την εφημερίδα La Libre Belgique.

Η Μέι βρισκόταν στο Βέλγιο για να τιμήσει τα 100 χρόνια από το τέλος του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου (1914-18), που συμπληρώνονται την Κυριακή και στη συνέχεια αναχώρησε για τη Γαλλία.